Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dağ-Der mahalle danışığında yeni kanunla büyükşehir hizmetlerini Bursa'nın dağ köylerine de daha rahat taşıyacaklarını söyledi.
Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin (Dağ-Der) birlik ve beraberlik gösterisine sahne olan mahalle danışığı, yerel yöneticileri de Dağ-Der üyeleriyle bir araya getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa olarak büyük bir kültürün emanetçisiyiz. Yörük ve Türkmen kültürüyle 9 yıldır beraberiz. Bundan sonra da bu kültürün gelişimi için çalışmaya devam edeceğiz. Biz, ecdadımıza ve kültürümüze sahip çıkıyoruz" dedi.
Dağ yöresi kültürünün son dönemlerde Bursa'da yeniden canlanıp değerlendiğine dikkati çeken Altepe, "Bursa'da kent kültürü, Yörük ve Türkmen kültürü çok önemli eserler verdi. Hedefimiz sahip olduğumuz bu emaneti, en güzel şekilde yaşatmaktır" diye konuştu.
Dağ-Der'e her zaman destek vereceklerini ifade eden Başkan Altepe, "Artık dağ yöresi de Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil oluyor. İnsanımızın en güzel şekilde yaşamasını, dağ yöresinin kalkınmasını ve göçün önlenmesini hedefliyoruz. Bu bölgenin gelişmesi ve kalkınması için çalışıyoruz. Bugüne kadar konuşulup yapılmayanlar artık yapılacak, insanımız kazanacak. Yarınlara hep beraber hazırlanacağız. Dağ yöresi ihya olacak" şeklinde konuştu.
Dağ-Der Başkanı Mustafa Bay ise Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin desteğini her zaman yanlarında bulduklarını kaydederek, Dağ-Der'e kültür merkezini kazandıran Başkan Altepe'ye teşekkür etti. .
(MŞ)

06.02.2013 14:05:11 TSI

Editör: Wan Haber