Van'ın yeni imar planının askıya çıkması üzerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne itirazlarını yapmaya başlayan vatandaşların en büyük kaygısı evlerinin düşük ücretle ellerinden alınması. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın açıklamalarına rağmen vatandaşın kaygılı bekleyişi sürüyor.

 

Haber: Oktay CANDEMİR

 

Vatandaşlar İmar planının açıklanmasının ardından 1 aylık süre içinde yeni imar planına yönelik itirazlarını sunabilecek. Bu sürecin başlamasının ardından vatandaşlar dilekçelerle Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü´ne akın etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nün önünde sıraya giren vatandaşlarla yeni imar planını görüştük.

 

"DEVLET BİZİ MAĞDUR ETMEMELİ"

Beyüzümü Mahallesi´nde oturan vatandaşlardan Necdet Demirtosun, yeni imar planıyla kendilerinin mağdur edildiğini söyledi. Yeni imar planında kendi tapusundan yol geçtiğini kaydeden Demirtosun: "Ben 20 yıl boyunca çalışıp kendime ancak bir ev yapabildim. Şu anda çalışmıyorum ve aynı zamanda sakatım. Şimdi 20 yıllık evimi, yol geçiyor diye elimden almaya çalışıyorlar. Evim de giderse ben ne yaparım? Tamam biz vatandaş olarak şehrimizin sorunları çözülecekse katkı sunarız ama devletin de bizi mağdur etmemesi lazım" dedi.

"YENİ İMAR PLANI BİR FELAKET"

Erciş Tekevler Mahallesi´nde oturan Abidin Aksoy da, yeni imar planının vatandaşların mağduriyetine yol açacağını belirterek, "Bu imar planıyla hiç bir şey düzelmez. Bir eviniz var onu da imar planıyla elinizden almaya çalışıyorlar. Evimin yerine park yapmayı düşünüyorlar. Peki şimdi biz bu işi nasıl çözeceğiz? Eski yollar dururken yeni yola neden ihtiyaç duyuyorlar? Böyle bir sıkıntı yok ki. Erciş´in imar planı tam bir felaket. Bu imar planı şehrin yapısına uymuyor. En değerli alanlar park yapılıyor." diye konuştu.

"61 YILDA BİR EV YAPABİLDİM"

İskele Mahallesi´nde yaşayan 61 yaşındaki Hüseyin Köseoğlu da yeni imar planına itiraz edenlerden. Köseoğlu da şunları söyledi: " Ben 61 yıl çalıştım ve büyük zorluklarla bir ev yaptım. Şimdi benim evimin bulunduğu alana yol yapmak istiyorlar. Evimi elimden almak istiyorlar. Bizler zaten yoksul insanlarız. Bakan,  ´Evin değeri ne ise onu vereceğiz´ diyor ama açıkçası bu bana çok gerçekçi gelmiyor. İşte TOKİ´den ev alanların hali ortada. Şimdi bizim evlerin bedelini ise onu bilmem kaç takside ayıracaklar. Bu bizi çok mağdur edecek."

*Prestij

Editör: Wan Haber