AK Parti’nin Türkiye genelinde birçok ilde koordinatör değişikliğine gitmesiyle beraber Van İl Koordinatörü olan Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman’ın yerine atanan Konya Milletvekili Mustafa Akış, pazartesi günü Van’a gelerek ilk mesaisine başladı. Van İl Başkanı Abdullah Aras ve yönetimi tarafından havaalanında karşılanan yeni il koordinatörü milletvekili Mustafa Akış, karşılamanın ardından parti binasına geçerek ağırlıklı mesaisini teşkilatla tanışma ve görüş toplama şeklinde sürdürdü.

Parti teşkilatı ile tanışma toplantısı düzenleyen Akış, İl Başkanı Abdullah Aras’ın yaptığı selamlama konuşmasının ardından kendisini tanıtarak, teşkilatın önemine ve hedef çalışmalara değindi.

Van’ın deprem felaketine maruz kaldığı 2 yıl öncesi ile şimdi arasında deprem görmemiş kadar büyük bir fark olduğunu vurgulayan Akış, Van’da meydana gelen büyük felaketlerin ardından kısa sürede yeniden inşa edilmesinin dünya rekoru olduğunu belirterek, bu manada AK Partiye niçin gönül verdiklerini ve niçin inandıklarını Van’daki bu değişimin yeterince izah ettiğini söyledi.

Doğru yolda ilerleyen AK Parti iktidarının, Van’ı da geleceğe doğru en iyi şekilde hazırlama mücadelesi verdiğini söyleyen Akış, her başarıda teşkilatın imzası olduğunu, Van için dönüm noktası olan 30 Mart seçimlerine hep birlikte en iyi şekilde hazırlık yapacaklarını, bu konuda herkesin üstüne düşen sorumluluğu hakkı ve layıkıyla yerine getireceğinden kuşku duymadığını belirterek, sık sık Van’a geleceğini ve teşkilatın her zaman yanında olacağını söyledi.

Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin yapılmasıyla sona ermesinin ardından, bir dizi ziyaretlerde bulunan Akış, kentten ayrıldı.

Editör: Wan Haber