Hazine Müsteşarlığı'nın başına Osman Çelik atandı. 

Osman Çelik'in Hazine Müsteşarlığı'na atanmasıyla ilgili açıklama Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten geldi. Şimşek, "Eski Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik'in, Hazine Müsteşarı olarak atanmasına ilişkin kararnameyi imzaladım. Çelik, özel sektör deneyimi olan başarılı bir ekonomist, hayırlı olsun" dedi.

OSMAN ÇELİK'İN İSTİFA HABERİ BU SABAH GELMİŞTİ

Osman Çelik'in Türkiye Finans'taki görevinden istifa ettiği yönündeki haber bu sabah Kamu Aydınlatma Platformu-KAP'a yapılan açıklamayla duyuldu. Açıklamada, Osman Çelik'in 27 Haziran itibarıyla istifa etmek suretiyle görevlerinden ayrıldığı bildirildi.
Çelik'in yerine bankada finans ve stratejiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdül Latif Özkaynak'ın vekâleten görevlendirildiği ifade edildi.

İKİ YILDIR ATAMA YAPILMIYORDU

Hazine esmi Müsteşarı İbrahim Çanakçı iki yıl önce Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu üyeliğine atanmıştı. Çanakçı'nın IMF'e atamasının yapılması sonrası, Hazine Müsteşarlığı görevi vekaleten yürütülüyordu.

OSMAN ÇELİK KİMDİR ASLEN NERELİ BİNALİ YILDIRIM'IN HEMŞEHRİSİ 

1964 yılında Erzincan’da doğdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. 1986-1987 yıllarında arasında Devlet İstatistik Enstitüsü’nde Ekonomist olarak çalıştı. 1988-1995 yılları arasında Faisal Finans Kurumu Proje Değerlendirme ve Hazırlama Müdürlüğü’nde Uzman ve Baş Uzman olarak görev aldı. 1995-1999 yıllarında İhlas Finans Kurumu’nda Proje ve Pazarlama Müdürlüğü görevini sürdürdü. 1999-2005 döneminde Anadolu Finans Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Türkiye Finans Katılım Bankası’nda 2006-2013 yılları arasında Krediler’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, 2013-2015 yılları arasında Ticari Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Osman Çelik, Haziran 2015’ten itibaren Türkiye Finans Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürmektedir​.

Editör: Wan Haber