Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kente yeni ve modern bir sebze meyve hali kazandırmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.
Bu kapsamda Başiskele Kullar'da yapımı süren modern hal binası fiziki ve işlevsel özellikleriyle örnek bir tesisi olacak. 56 bin metrekare alanıyla rahat bir kullanım sağlayacak olan hal binası modern bir yapı olacak. Bina, özellikleri bakımından Türkiye'nin sayılı tesisleri arasında yerini alacak.
Sebzemeyve bölümü ve idari kısım olmak üzere iki ana yapıdan oluşacak hal binasının temelleri atıldı. Sebze-meyve kısmında yer alacak sosyal tesisin çelik ayakları oluşturuldu. Türkiye'nin çeşitli illerinden hale sebze meyve getirecek olan şoförler burada yemeklerini yiyerek dinlenebilecekler. Yeni hal binasının yapım özelikleri eski hal binasının eksik yanları göz önünde bulundurularak oluşturuluyor.
Yeni modern hal binasının içerisinde 100 metrekare büyüklüğünde 62 adet dükkan yer alacak. Binada hal çalışanları için sosyal tesis bulunacak. Geniş alanıyla park sorununu ortadan kaldıracak olan modern hal binası her türlü ihtiyaca yönelik oluşacak. Tesis bu yönüyle örnek bir yapı teşkil edecek.
(UU)

05.01.2013 15:42:34 TSI

Editör: Wan Haber