Konak Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde gerçekleştirilen, 'Yeni Girişimci Desteği' hibe programı dördüncü dönem kursiyerleri, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu'nda düzenlenen törene Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Saha Bölge Müdürü Oğuz Kılınç, eğitmenler Barbaros Tunç ve Arman Takan, kursiyerler ve yakınları katıldı.
KOSGEB'in 'Yeni Girişimci Desteği' programı sonunda, kişiyi kendi işini yapma hayaline kavuşturduklarını ifade eden Başkan Tartan, "Girişimcinin yaşı olmaz. Kimi 18 yaşında, kimi 60 yaşında. Pek çok yaştan kurslara katılanlara kendi işini kurma imkanı tanıyoruz. Kurslara katılmaktan çok, önemli olan üretkenliği yaşama geçirmektir. Kursa katılarak başarılı olan ve sertifika almaya hak kazanan herkesi kutluyorum. Yolunuz açık olsun" dedi.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Saha Bölge Müdürü Oğuz Kılınç, eğitim alan girişimcilerin teorik ve pratik olarak iş hayatına hazır hale getirildiğini belirterek, kursiyerlerin kurs sonunda kendi iş planlarını yazabilecek düzeye geldiklerini söyledi. Kılınç, "Girişimciler 69 saat süren kurs sonunda becerilerini geliştiriyor ve kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğreniyorlar. Biz her zaman onların yanındayız. En ufak bir şeyi bile gelip danışabilirsiniz" dedi.
Kılınç, İzmir'de Türkiye ortalamasının üstünde kadın girişimci olduğunu da sözlerine ekleyerek, 4. dönem kurs sonunda toplam 240 girişimciye 30 bin TL hibe ve 70 bin TL kredi olmak üzere toplam 100 bin TL'lik destek imkanı verildiğini söyledi.
(HK-ERG-Y)

21.02.2013 11:31:25 TSI

Editör: Wan Haber