Metin Akpınar ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Metin Akpınar hakkında, konuk olduğu Halk TV'deki bir programda kullandığı sözler nedeniyle "halkı hükümete karşı silahlı isyana tahrik", "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "halkın bir kesimini aşağılama" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

FEZLEKE KARARI ÇIKTI

Soruşturmayı yürüten savcılık, Metin Akpınar hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme" suçundan yürütülen soruşturma dosyasını ayırdı. Konuyla ilgili fezleke hazırladı.

Hazırlanan fezleke, atılı suç itibariyle ilgili görev kapsamına girmesi sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Metin Akpınar hakkında, diğer suçlardan açılan soruşturma ise Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca devam edecek.

4 Ocak tarihinde Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğince Metin Akpınar'ın itirazı incelenirken "mevcut delil durumuna göre şüpheliler lehine henüz bir değişiklik olmaması, atılı suçla ilgili kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, istenildiğinde şüphelilere ulaşılabilmesi için adli kontrol kararının yerinde ve ölçülü olduğu, kararda herhangi bir isabetsizlik bulunmaması" sebebiyle reddine karar verilmişti. 

Metin Akpınar 24 Aralık 2018 tarihinde savcılıktan çıktıktan sonra, 'Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef gösteren, onun ismini anan, ona karşı bir hareketimiz katiyen olmaz. Biz ülkemizin refahı, milletimizin refahı için tercih ettiğimiz, temenni ettiğimiz demokrasiyi anlatmaya çalıştık. Bunları anlattık. Hâkim bey de adli kontrol serbestliğine karar bağladı. Bizi azat ettiler.' şeklinde açıklamada bulunmuşgelen suçlamaları reddetmişti. (HÜR HABER)

Editör: Wan Haber