AK Parti’nin 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 2. Olağanüstü Kongresi’nde genel başkanlığa aday gösterilecek isim için delege mutabakatı aranacak.

İSMİN AÇIKLANACAĞI TARİH

Aday gösterilecek ismin, üzerinde spekülasyon yapılmaması ve yıpratılmaması için kongreye kısa bir süre kala (son 3-4 gün) açıklanacağı belirtiliyor. Partinin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, halkın oyuyla Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında ilk olağanüstü kongrede Ahmet Davutoğlu, 1380 delegenin oyuyla aday gösterilmiş ve kongreye Davutoğlu, “tek aday” olarak gitmişti. Star'da yer alan habere göre, 2. Olağanüstü Kongrede de yine aynı yöntem izlenecek. Davutoğlu’ndan sonraki genel başkan adayının da delegelerin mutabakatıyla aday gösterileceği belirtildi.

TEMAYÜL YERİNE BİLGİLENDİRME

Bir önceki kongrede Recep Tayyip Erdoğan, aday gösterilecek isme karar vermeden önce milletvekillerinin temayüllerini almış ve herkese, “Başbakan ve genel başkan olarak kimi görmek istersiniz” sorusunu yöneltmişti. Ancak bu kongrede milletvekilleri arasında böylesi bir temayül yoklamasının yapılması beklenmiyor. Bu sefer temayül yerine, parti kurmaylarının, milletvekilleriyle yaşanan gelişmelerin ve bundan sonrasının nasıl olacağına ilişkin sürecin konuşulacağı “bilgilendirme” yolunu sık bir şekilde kullanacakları ifade ediliyor.

Editör: Wan Haber