Yeni Akit gazetesinden yapılan açıklamada "Akit'e yönelik bu bombalı saldırı, Güneydoğu insanımızın 80 yıllık mağduriyetinin giderilmesi için atılan adımları sabote amaçlıdır" denildi.
Yeni Akit Gazetesi Yayın Kurulu, dün akşam düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Mazlumların sesi olan Akit'e yönelik dün gece bombalı bir saldırı düzenlenmiş, atılan bombalardan ikisi patlamış, biri ise patlamamış halde bulunup polis tarafından imha edilmiştir. Akit'e yönelik bu bombalı saldırı, Güneydoğu insanımızın 80 yıllık mağduriyetinin giderilmesi için atılan adımları sabote amaçlıdır. Bombanın failleri bir yandan bölge halkını mağdur eden diğer taraftan da o mağduriyetten beslenen istismar odaklarıdır. Akit, yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana net tavrından hiç ayrılmamıştır. Akit, teröre ve teröriste sıfır toleranslı karşı çıkış sergilerken, sorunların çözümünde de en gerçekçi yaklaşımını göstermiştir. Bu kapsamda barışa yönelik görüşmelere destek vermekten çekinmemiştir" denildi.
Saldırıya yönelik açıklama, şöyle devam etti:
"PKK'ya karşı çıkar gibi görünüp, KCK'lıları masum göstermeye çalışan ve bu yöndeki yayınlarını deşifre ettiği için Akit'i hedef haline getiren mihraklar,Akit'i kim koruyormanşetleri ile yayın organlarında kinlerini kusmuşlardı. PKK ve KCK uzantılı maşalar da gösterilen hedefi dün bombaladılar. İşte o çevreler, düne kadar KCK yanlısı yazılarında sürekli dile getirdikleriçözüme, devlet tarafından atılan görüşme adımı ile yaklaşılması ihtimali üzerine Devlet Apo'yu kullanıp, atacak. PKK aldatılacakyazıları ile gerçek niyetlerini ortaya koyarak suçüstü olmuşlardır."
Açıklamada, benzer bir saldırının 13 yıl önce yapıldığı hatırlatılarak, "Kaleşnikof ile binamız aynı odaklar tarafından taranmış ve bir mesaj olmak üzere silah atış yapılan noktaya bırakılarak kaçılmamıştır. O saldırı, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz arasındakiApo'nun idamıkonusundaki üçlü görüşmenin hemen arefesinde yaşanmıştır. Bu gerçekleri bilerek ve yolumuzdan asla sapmayarak, bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da teröre sıfır tolerans, çözüme ise sınırsız destek anlayışımızı hiç ara vermeden sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.
(ÖFA-OK-Y)

12.01.2013 17:12:19 TSI

Editör: Wan Haber