Adana'nın 1918 yılında Fransız işgaline uğramasından tam 5 gün sonra kurulan 'Yeni Adana Gazetesi', 95. kuruluş yıl dönümünü kutladı.
95. yılı nedeniyle gazete binasının terasında bir kokteyl düzenlendi. Kokteylde konuşan Yeni Adana Gazetesi imtiyaz sahibi Çetin Remzi Yüregir, kokteyl yapma planının olmadığını ancak "Gazete okurlarımızın, bizi sayan, seven, değer veren dostlarımızın böyle bir talebi olunca değerli bir teklif olarak gördük. Hep beraber buradayız. İyi ki de bu toplantı olmuş. Çünkü bu tablo katılanlar açısından, katılanların yaklaşımı açısından, katılanların içten dilekleri açısından 95 yıldır ayakta kaldığımızın kanıtıdır. Bu gazete sadece Yüregir ailesinin çabalarıyla değil, elbette sizlerin gösterdiği güven ve değerlendirmeler sayesinde ayaktadır. Bu topluluğu bir arada tutmanın da aslında çok önemi vardır" dedi.
Yeni Adana Gazetesi'nin bir çok güçlükleri aşarak 95 yıl ayakta kaldığına dikkat çeken Yüregir, "Yeni Adana nasıl 95 yıl ayakta kalabildi? Ticaret işletmesi olarak Türkiye ortalamasının çok üstünde bir yıl sayısı. Bu bir yerde ticari olmakla beraber, ticaretin dışında da bir takım etkenlerin bu işi sürüklemesinden dolayı bu hale geldi. Ailenin maddi destekleriyle ve feragati ile aslında bu hale geldi. Bu aslında hiçbir beklenti içinde olmadan katkılarını koyan dostlarımızın ve okurlarımızın katkıları sayesinde bu hale geldi. Bu bir güven formülüdür. Bir ideal formülüdür ve bu ideallerle biz bu günlere geldiysek bu idealli sonuna kadar götürmek zorundayız" diye konuştu.
Yüregir, Türkiye gerçekten çok zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "Belki gazetemizin kuruluşunun günlerinden beri bir noktada zor. Dostun düşmanın belli olmadığı, kimin ne yapacağının belli olmadığı ve ulusal amacın yavaş yavaş kaybedilmek istendiği günlerden geçiyoruz. Bu yönüyle işimiz bundan sonra çok daha zor" şeklinde konuştu.
Çetin Remzi Yüregir'in konuşmasın ardından kuruluş yıldönümü için özel olarak hazırlanan pastayı kesti. Daha sonra kokteyle geçildi. Kokteyle, CHP Adana Milletvekilleri Turgay Develi, Ali Demirçalı, MHP Milletvekili Muharrem Varlı, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, CHP İl Başkanı Orhan Sümer, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, ADSİAD Süleyman Sönmez, İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, BARO Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve çok sayıda davetli katıldı.
(ERN-AKL-Y)

25.12.2012 18:11:07 TSI

Editör: Wan Haber