Batman'da açılış hazırlıkları yapılan tekstil fabrikasındaki malzemeler çalındı.
Edinilen bilgilere göre, Özel İdare Müdürlüğü tarafından Tekstil Kent'e dahil edilen eski hava terminal binasında açılan FGG tekstil fabrikası açılış hazırlıkları yaparken hırsızların hedefi oldu. Fabrikaya giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, elektrik tesisatına zarar vererek, malzemeleri çaldı. 250 kişiyi istihdam etmeyi hedefleyen fabrikanın açılışı, yaşanan hırsızlık olayı nedeniyle 1 ay ertelendi.
Fabrika sahiplerinden Şehmus Tarhan, memlekete hayırlı bir hizmet yapmak, Batman'daki gençlere bir an önce istihdam alanı açmak için büyük özveriyle çalıştıklarını ancak yaşanan hırsızlık olayı nedeniyle açılışın gecikebileceğini söyledi. Altyapı çalışmaları tamamlanan fabrikayı açmak için makinelerin gelişini beklediklerini belirten Tarhan, hırsızların fabrikanın elektrik tesisatına büyük zarar verdiğini, tüm kablolarını kesip aldıklarını, ayrıca ütü, işçilerin kaynak makineleri ile fabrikada bulunan bazı tekstil malzemelerini çaldıklarını ifade etti.
Fabrika sahiplerinden Sait Taşdemir ise, bu tür olumsuz olayların Batman'a yatırım için gelen yabancı girişimcileri ürküttüğünü belirterek, "Çaldıkları kabloların içindeki bakırı çıkartıp satacaklar. Bu da çok cüzi bir şey tutar. Ama 250 işçi kapasiteli fabrika en az bir ay gecikmeyle açılacak. Bu da 250 ailenin bir ay işsiz kalması demek oluyor" dedi.
(MŞY-YRT-CC-Y)

06.02.2013 14:55:57 TSI

Editör: Wan Haber