Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu Seb'in Meydanı ve Mesbahi Kavşağı civarında, saray muhafızlarıyla Husi militanları arasında çıkan çatışmalar nedeniyle askerler de tank ve ağır silahlarla sarayın etrafını kapattı; muhafızlar ise saraya giden bütün yolları kapattı.

Yemenin başbakanı  Halid Mahfuz Bahhah için saldırı planı yapılacağı bildirildi. Yemenin başbakanı  Halid Mahfuz Bahhah içi saldırı için yapılacağı bildirisi Ensarullah örgütü tarafından yapılacağı açıklandı. saldırının ensarullah militanları tarafından başbakanın konvoy halinde iken yapılacağı bildirildi.Yemen başbakanı  Halid Mahfuz Bahhah için şok suikast bildirimi yapıldı. Yemenin Başbakanı  Halid Mahfuz Bahhah için suikast husi Ensarullah örgütünce saldırı düzenleme yapılacağı açıklandı.

Yemen enformasyon bakanı olan Nadiye essekkaf ın sosyal medaya şahsi hesabından yaptığı açıklama doğrultusunda  Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve danışmanı Salih es-Sammad ile yaptıkları toplantıdan çıkan Başbakan Bahhah'ın konvoyuna Husi militanları tarafından ateş açıldığını belirtti.

yemen.jpg

 

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi El Kaide militanlarını silahlandırmakla suçlayan Şii Ensarullah Hareketi militanları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kuşattı. Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi El Kaide militanlarını silahlandırmakla suçlayan Şii Ensarullah Hareketi militanları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kuşattı. Şii militanlar ile saray muhafızları arasında çıkan çatışmada çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Editör: Wan Haber