Mersin Tenis, Yelken, İhtisas ve Yat Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Necati Kurtuluş, kurulduklarını ilk günden itibaren becerili ve ilgili olan bireyleri ulusal ve uluslararası yelken sporcusu olarak yetiştirmeyi misyon edindiklerini ifade ederek, "Ancak Mersin'de maalesef halen yelken sporuna hizmet verecek bir tesis yok" dedi.
2012 yılı çalışmaları ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Kurtuluş, Mersin'de maalesef yelken sporuna hizmet verecek bir tesisin bulunmadığını kaydetti. Yelken sporu faaliyetlerinin ancak kayıkhane sayılabilecek son derece iptidai şartlar altında elini taşın altına koymuş Yönetim Kurulu üyeleri ve az sayıda üyelerinin gayreti ile yürütmeye çalıştıklarını belirten Kurtuluş, "2012 yılında Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) tarafından düzenlenen Yarı Yıl Kupası Bodrum-Turgutreis, Federasyon Kupası Yelken Yarışları OrhaniyeMarmaris, Adana-İskenderun Bölge Kupaları, Çeşme-İzmir de yapılan Türkiye Yelken Şampiyonası olmak üzere 5 il dışı yelken yarışlarına katıldık. Kulübümüz ev sahipliğinde TYF 5. Bölge Akdeniz 3. Ayak Yelken Yarışları ile 12 il faaliyet planı çerçevesinde yelken yarışlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de bir ilke imza atarak 'bedensel engelli yelken branşı' faaliyetinin yürütülmesi amacıyla, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu'na başvuru yapılarak, federasyon üyeliği işlemlerinin de tamamlandığını kaydeden Kurtuluş, "Bedensel engelli yurttaşlarımızın yelken sporunu yapabilmeleri amacıyla, 5 adet 2.4 metre yelkenli tekne alınmıştır. Engelli sporcu tekneleri ile sporcularımızın indirilip, çıkarılması amacıyla, 1 adet matafora tesisatı yaptırılmıştır. Bedensel engelli sporcularımızın yelken faaliyetlerini yürütebilmeleri amacıyla, Büyükşehir Belediyesi ile yapılan anlaşmalar sonucunda, Çamlıbel Marina batı girişinde bulunan spor basen alanının paralimpik yelken alanı olarak kullanılması ve techiz edilmesi sağlanmıştır. Ülkemizde bedensel engelli yelken branşını, faaliyet alanında barındıran sadece Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü olup, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından, Mersin'in bedensel engelli yelken sporu branşında, merkez üs konumunda olması kararı alınmıştır" ifadelerine yer verdi.
2012 yılında Kulübün girişimleri sonucunda TYF'den 1 adet laser, 3 adet optimist yarış teknesi temin edildiğinin altını da çizen Kurtuluş, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kulübümüzün halen 21 adet optimist yarış , 5 adet optimist, 14 adet laser sınıfı yelkenli yarış, 5 adet 2.4 metre sabit salma engelli yelken yarış, 3 adet 4.20 metre yelkenli eğitim, 5.50 metre fiber yelkenli eğitim, 1 adet fiber tabanlı 4.80 metre zodyaç tekneleri, 1 adet fiber tabanlı 3.80 metre joker ile 1 adet fiber tabanlı 3.20 metre joker botu mevcuttur. 2012 yılı içerisinde çeşitli dönemler halinde 3 yetişkin yelken kursu açılmış, 8 yetişkine yelkenci eğitimi verilmiştir. Sporcularımız, velilerimiz ve kulüp üyelerimiz ile çeşitli zamanlarda 2 mangal partisi düzenleyerek, kulübümüz, sporcularımız, velilerimiz ve üyelerimiz arasında azami dayanışma ile birlik beraberlik duygusunun gelişmesine katkı sağlanmıştır. Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü halen 1 genel kaptan, 1 antrenör, 25 optimist lisanslı yelken sporcusu, 40 laser lisanslı yelken sporcusu ve 22 bedensel engelli lisanslı yelken sporcusu ile spor faaliyetlerini sürdürmektedir."
(KRY-AKL-Y)

29.01.2013 13:34:28 TSI

Editör: Wan Haber