Galatasaraylı futbolcu Yekta Kurtuluş, Barcelona ile karşılaşmaları halinde yine aynı mücadeleyi sergileyeceklerini söyledi.
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında deplasmanda karşılaşacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenman sonrasında Sarı Kırmızılı futbolcu Yekta Kurtuluş basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Derbi maçı kazanmanın kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Yekta Kurtuluş, "Rakiplerimizle olan puan farkını açmamızı sağladı. En yakın rakibimize 5 puan fark atmış durumdayız. Bunun böyle devam etmesi için Trabzonspor maçını da kazanmamız gerekiyor. Onun için bu gün hazırlıklarımıza başladık. Trabzonspor karşısında da Fenerbahçe'de karşısında olduğu gibi iyi mücadelemizi edip 3 puanı almak istiyoruz" dedi.
Basın mensuplarının Şampiyonlar Lig'inde son 16 kaldığınız ile ilgili sorusuna ise Kurtuluş, Son 16 takıma kalan bütün takımlar çok iyi takımlar olduğunu belirterek, "Kim gelirse gelsin bizim için fark etmez. Biz en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Galatasaray forması ile çıkacağız. Çeyrek ve yarı finale kalmak istiyoruz" diye konuştu.
Uzun süre oynamadı vurgulayan Yekta Kurtuluş, Yeni yeni oynamaya başladığını ve oynadıkça daha iyide olacağını söyledi.
Lig'in ikinci yarısı daha zor olacağını belirten Kurtuluş, "Düşme potasındaki takımlar daha çok ikinci yarıda mücadele ediyorlar. Entrasan bir lig oluyor. Kimse bu kadar puan kaybetmemiştir. Zannedersem puan farkı açılmadıkça zevkli oluğunu düşünüyorum" dedi.
Türkiye Kupası hakkındaki soruya ise Kurtuluş, Kupaya devam edememek bizi üzdüğünü belirterek, "Bizim için üzücü biz Türkiye'de iki kupayı birden hedefliyorduk. Çünkü demek ki böylesi kısmetmiş. Belkide avantaj oldu" ifade etti.
Şampiyonlar Lig'inde rakibiniz kim çıkmasını istersiniz sorusuna ise Kurtuluş, Alman takımlarının çıkmasını bizim için avantaj olduğunu belirterek, "Alman Takımları kuvvetli ama bizim için seyirci avantajı olur" dedi.
(MSB-RFK-S)

18.12.2012 16:21:09 TSI

Editör: Wan Haber