Sakarya'nın Serdivan İlçesinde bulunan Yazlık bölgesine yapılan ziyarette Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ak Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ve mahalle sakinleri katıldı. Ziyarette Ak Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik selamlama konuşması yaparak siyasi olarak İlçe teşkilatının çalışmalarını bölge sakinlerine anlattı.
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Yazlık bölgesi sakinlerine bölgeye dair yapılan yatırımları anlattı. Başkan Alemdar Serdivan'a toplam 35.000 ton asfalt döküldüğünü söyledi. Altyapı yatırımlarıyla Yazlık'ın modern bir kentte olması gereken tüm olanaklara sahip olduğunun altını çizen Başkan Alemdar, bugüne kadar Yazlık'a yapılan yatırımları sayarak, yapılan yatırımların 65 milyon lirayı geçtiğini söyleyerek, şöyle devam etti; '15 milyonluk doğalgaz yatırımı, 15 milyonluk altyapı yatırımı, 30 milyonluk kapalı spor salonu ve bugüne kadar dökülen asfaltın bedeli 3.5 milyon lira. Göreve başladığımda Yazlık bölgesinde arsaların metrekare fiyatı 100 liraydı fakat yaptığımız yatırımlarla bu rakam 300-400 liraya kadar yükseldi' diye konuştu.
Yazlık bölgesinde iki temel prensiplerinin olduğunu söyleyen Alemdar, birincisinin tarım alanlarından taviz vermeyeceklerini, diğerinin ise mevcut imara açık yerlerde düzgün kentleşme için konut alanlarının artması olduğunu söyledi. Başkan Alemdar; 'Bizler bize emanet edileni en iyi şekilde muhafaza etmek ile sorumluyuz. Tarım alanları bizim için son derece önemli. Bu konuda kimse taviz beklemesin. Diğer taraftan da düzgün yapılaşmaya muhalif hiçbir şeye müsaade etmeyiz' dedi.
Başkan Alemdar konuşmasını sonlandırırken, Serdivan'da ki yatırımların sonlanmadığını hava şartları müsaade etmediği için asfaltlama çalışmalarını devam ettiremediklerini belirtti. Havaların müsaade etmesi durumunda çalışmaların kaldığı yerden devam edeceğini belirten Alemdar, Yazlık'a 2013 yılında 30.000 ton asfalt dökmek suretiyle vatandaşa hizmet edeceklerini vurguladı.
(RKO-RKO)

11.02.2013 16:14:00 TSI

Editör: Wan Haber