Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Kdz. Ereğli-Alaplı-Ormanlı ve Çevresi Kuyumcular Derneği Başkanı İhsan Yazıcıoğlu, bankaların altın alıp satmalarının kuyumcuları etkilemeyeceğini söyledi.
Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Kdz. Ereğli-Alaplı-Ormanlı ve Çevresi Kuyumcular Derneği Başkanı İhsan Yazıcıoğlu bankaların altın alıp satma yetkisini almalarını değerlendirdi.
Türk kültüründe her ailenin bir kuyumcusu olduğunu, insanların bu alışkanlıklarından vazgeçmeyeceklerine inandığını belirten Yazıcııoğlu, ailelerin kuyumcusuna güvendiğini ve bu güvenin devam edecek olması nedeniyle bankaların kendilerini etkilemeyeceğini söyledi.
Bankada altın hesabı açtıracak vatandaşlara da uyarılarda bulunan Yazıcıoğlu, herşeye rağmen bankada altın hesabı açtırıp altın teslim etmeyi düşünen veya bankaya altın satmayı düşünenlerin, kesinlikle önce kuyumcularına giderek altınlarının gerçek değerini öğrenmeleri gerektiğini aksi takdirde mağduriyetlerin yaşanabileceğini kaydetti.
Bankaların bünyesinde uzman kuyumcu çalıştırmadıkları için değer tespitinde yanlışların olabileceğine dikkat çeken, Yazıcıoğlu, bankalarda sağlıklı bir altyapının oluşmasının yıllar alabileceğini söyledi ve hiç bir vatandaşın mağdur olmasını arzu etmediklerini vurguladı.
(HH-

02.02.2013 13:32:20 TSI

Editör: Wan Haber