Van Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi’nce üç yıldır devam eden “Yazarlarımız Öğrencilerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında bu hafta Türkiye’nin en genç yazarı unvanını alan 11. sınıf öğrencisi Ahmet Can Altıok ile Çaldıranlı Şair Muhsin Öztopçu, Çaldıran Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu. 
Programa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birim Sorumlusu Garip Kızılkaya, Ar-Ge Birimi’nden Nurcan Alpaslan, Zülküf Kaya ve Ubeydullah Yaylacı ile çok sayıda öğrenci katıldı. Burada açılış konuşması yapan Garip Kızılkaya, daha sonra sözü Çaldıranlı Şair Muhsin Öztopçu’ya bıraktı.

Öğrencilere yaşadıkları dönem itibari ile çok şanslı olduklarını ve okumaları için hiçbir engel bulunmadığını ifade eden Öztopçu, kendisinin okumayı çok sevdiğini ama o günün şartlarında imkânların çok kısıtlı olmasından dolayı ancak lise birinci sınıfa kadar okuduğunu belirtti.1976 yılında köylerinde okul bulunmadığından dolayı İlkokulu Çaldıran merkezde bir akrabalarının evinde kalarak okuduğunu dile getiren Öztopçu, 24 Kasım 1976’da yaşanan Çaldıran depreminde misafir olduğu evin de yıkılması ile okula birkaç yıl ara vermek zorunda kaldığını kaydetti.


Öztopçu, konuşmasının ardından öğrencilere Türkçe ve Kürtçe şiir ziyafeti sundu.
Daha sonra söz alan Türkiye’nin en genç yazarı unvanına sahip Ahmet Can Altıok, salondaki öğrencilere kitap okumanın faydasını anlattı.


Programın sonunda soru cevap kısmına geçildi. Öğrenciler bu programın çok faydalı olduğunu belirterek, böylesi faaliyetlerin daha sık yapılmasının kendilerini çok memnun edeceklerini söylediler.

Editör: Wan Haber