Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 20'nci yıldönümünde Edirne'de de anıldı. Sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri tarafından düzenlenen törenle anıldı.
Aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren Uğur Mumcu, Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi tarafından düzenlenen törenle ölümünün 20'nci yıldönümünde anıldı. Edirne Belediyesi'nin de destek verdiği anma törenine Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin yanı sıra Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin ile çok sayıda vatandaş katıldı.
UĞUR MUMCU ANITI'NA KIRMIZI KARANFİL
Uğur Mumcu'yu anmak için Edirne Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, Belediye Bandosu eşliğinde ellerindeki kırmızı karanfiller ve yakalarındaki Uğur Mumcu fotoğraflarıyla Atatürk Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde Uğur Mumcu fotoğrafları taşıyan grup, Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından Uğur Mumcu Anıtı'na giden grup, ellerindeki kırmızı karanfilleri anıta bıraktı. Törene katılan sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri adına açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Yörük, yeniden uluslararası bir koalisyonun saldırısı ile karşı karşıya olunduğunu vurguladı.
YÖRÜK: UĞUR MUMCU BUGÜN YAŞASAYDI...
En övünç duyulacak kazanımların artık savunulma zorunluluğu duyulduğunu ifade eden Yörük, "Uğur Mumcu bugün yaşasaydı, Kemalizm'in ve Ulusal Kimliğimizin zayıflatılmasına karşı durur; tam bağımsız, laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti olmasını istediği Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan düşüncelerini yazardı. Mustafa Fehmi Kubilay, Kemal Türkler, Muammer Aksoy, Bedri Karafakioğlu, Ümit Yaşar Doğanay, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, İlhan Ümit Kaftancıoğlu, Doğan Öz, Orhan Yavuz, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Uğur Mumcu, Eşref Bitlis, Gaffar Okkan ve daha niceleri bu nedenle susturuldu" diye konuştu.
Açıklamanın ardından kalabalık dağıldı.
(ORA)

24.01.2013 15:14:44 TSI

Editör: Wan Haber