Türk edebiyatının önemli isimlerinden Necati Mert'in, Sakarya'nın şehir kültürünü anlattığı "Bağ Çorbası" kitabı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlandı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, kentin kültür ve sanat hayatına yön veren hizmetlerini her alanda sürdürmeye devam ediyor. Her ay düzenli bir şekilde tiyatro, sinema, konferans, panel, sergi, ustalara saygı gibi programlarla Sakarya'da entelektüel bir iklimin oluşmasına büyük katkı sunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı kitap yayımlarıyla kent kültürünün yaşatılmasını hedefliyor.
Daha önce merhum Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Numan Yazıcı hocanın kitabını yayımlayan Büyükşehir Belediyesi, son olarak, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Necati Mert'in "Bağ Çorbası" adlı eserini okuyucularına sundu. Eserde, şehrimizin kültürel farklılıklarının oluşturduğu yapı büyük bir zenginlik olarak tanımlanırken, farklılıkların bir araya gelerek oluşturduğu sosyal yapının, dünyaya örneklik teşkil ettiği belirtiliyor.
Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanata verdiğimiz değer ve yapığımız katkılar bizi bu alanda önemli bir şehir haline getirdi. Rutin çalışmalarımızın yanında kitap yayımlarımıza bundan böyle devam edeceğiz. Son olarak Sayın Necati Mert'in kitabını yayımladık. İnşallah yakın zamanda başka eserlerde yayımlayarak, okuyucularımıza sunacağız" diye konuştu.
(RKO-RKO)

11.01.2013 16:11:50 TSI

Editör: Wan Haber