Ünlü yazar Tuna Kiremitçi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Yazarlar Okullarda' projesi kapsamında Bursa'nın Mudanya ilçesinde öğrencilerle bulaştı.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2011 yılında başlattığı ve koordinatörlüğünü 2012 yılının öğretmeni ve AR-GE birimi sorumlusu Yusuf Çopur'un yaptığı projeyle yazar Tuna Kiremitçi, Mudanya Ahmet Rüştü Lisesi'nde öğrencilerle buluştu. İkinci yılına giren proje İstanbul dışında ilk kez farklı bir şehirde gerçekleşti. Konferans öncesi öğrencilere Yazar Tuna Kiremitçi ve Yusuf Çopur ile ilgili bilgiler verildi. Akrostiş şiir yazarak konuklara sürpriz yapan Okul Müdürü Faruk Abak, Tuna Kiremitçi'nin çok yönlü kişiliği ile hayatlarda yer ettiğini ifade etti.
Türkiye'de okuma projelerinin birçoğunun soyut ve havada kaldığını dile getiren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi sorumlusu ve proje koordinatörü Yusuf Çopur, "Öğrencileri okudukları kitapların yazarları ile buluşturmak okumayı sevdirmenin en kalıcı ve en güzel yollarından birisidir. Bu fikirle yola çıktık. Amacımız ise öğrencilere okuma alışkanlığını kalıcı bir şekilde kazandırmaktır. Bir yılda sadece İstanbul'da yüz bin öğrenciye ulaştık. Projemiz yakın zamanda tüm Türkiye'ye yayılacaktır" diye konuştu.
Öğrencilere bir şey verdiklerini kendilerinin de öğrencilerden bir şeyler öğrendiklerini söyleyen Kiremitçi, konferansın sonunda kitaplarını öğrenciler için imzaladı. Yoğun ilginin olduğu konferans sonunda konuklara Okul Müdürü Faruk Abak tarafından plaket verilerek teşekkür edildi.
(HK-AF-MŞ)

23.01.2013 16:31:26 TSI

Editör: Wan Haber