Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) "2012 roman ödülüne" Düzceli yazar, İlhan Akın'ın yazdığı "Ganj'ın Gözyaşları-Tears of The Ganges" isimli romanını layık gördü.
Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği 2012 Ödüllerine layık gördüğü isimleri açıkladı. İlim ve edebiyat alanında ülkemize ve insanlığa hizmet etmiş ve seçkin eserleriyle katkıda bulunmuş bilim ve edebiyat adamlarını ve kültür-sanat çalışmalarını teşvik etmek amacıyla Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Prof. Dr. Müjgan Cunbur, İsmail Özmel, Prof. Dr. Yaşar Bedük, Doç. Dr. Murat Kacıroğlu, Prof. Dr. Turan Yazgan, Doç. Dr. Levent Eraslan, Yrd. Doç. Dr. Özer Şenödeyici, Sadi Somuncuoğlu, Prof. Dr. Sadettin Gömeç, Prof. Dr. Fatih Köksal, Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu gibi isimler çeşitli dallarda ödül alırken, Yazar İlhan Akın'da Roman dalında ödüle layık görüldü.
Ödül töreninin, Mart ya da Haziran aylarında Ankara'da yapılması planlanıyor. Yazar İlhan Akın'ın Üçüncü Hayat (2. baskı-Kültür Bakanlığı tarafından satın alındı). Ganj'ın Gözyaşları, 1944 Arabat Türkleri, Güneşin Efendisi, Sılada Gurbet, Mahşerin Esrarı (2. baskı), Arap Asaleti, Tears of The Ganges (İngilizce) isimli yayımlanmış eserleri var.
(AY)

30.01.2013 15:19:21 TSI

Editör: Wan Haber