Yeni kuşak romancılarından Hakan Günday, 'Azil' kitabından bir bölümü İzmirliler için okudu.
İlk romanı Kinyas ve Kayra ile edebiyat çevrelerinin ilgiyle izlediği ve kendi okur kitlesini oluşturan genç yazar Hakan Günday İzmirli okurlarla buluştu. Konak Belediyesi ile Kalem Kültür Derneği'nin yedinci kez düzenlediği 'Yazarlar İzmir için Okuyor' etkinliği Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Hakan Günday, geçen hafta intihar eden Metin Kaçan'ın anısına Ağır Roman kitabından bir bölüm okuyarak etkinliğe başladı. 2007 yılında okuyucuyla tanışan 'Azil' adlı romanından bölümler okuyan Günday, yazarlığa nasıl başladığı, eserleri, hayata bakışı, yazım tekniği gibi kendisi hakkında merak edilen pek çok soruyu cevapladı.
Bir sorudan yola çıkarak kitaplarının konusunu oluşturduğunu söyleyen Günday, "Soruya uygun belli bir hikaye oluşturarak soruyu işlemeye çalışıyorum. Soruya kesinlikle cevap vermeye çalışmıyorum" dedi. Günday, bir soru üzerine 7 kitabından en çok Azil'i sevdiğini söyledi.

'PİÇ', 'HİÇ' OLDU
Yeni kuşak romancılar arasında adından çokça söz ettiren yazarlardan biri olan Hakan Günday'ın 'Piç' adlı romanı beyazperdeye de taşınıyor. Daha önce de 'Malafa' isimli romanı Murat Daltaban tarafından tiyatro sahnesine taşınan Günday'ın 'Piç' isimli romanı 'Hiç' ismiyle film olacak.
2003'te kaleme aldığı kitabı Ümit Ünal senaryolaştırıyor. Yönetmenliğini Selim Demirdelen'in yapacağı filmde; Barbaros, Afgan, Hakan ve Cenk adlı dört gencin toplumun koyduğu ahlak ve değer yargılarından sıyrılıp gönüllerinin dilediği sürdürdükleri hayatları konu ediliyor.
Filmi merakla beklediğini söyleyen Günday, romanın konusunda geçen şarkılara sadık kalınarak hazırlanacak filmin müziğinde; İbrahim Tatlıses'ten David Bowie'ye, Frank Sinatra'dan Neşet Ertaş'a kadar farklı tarzdaki sanatçıların eserlerin kullanılacağını söyledi. Günday, filmin 2013 Nisan ayında yapılacak olan İstanbul Film Festivali'ne yetişmesinin hedeflendiğini belirtti.

HAKAN GÜNDAY KİMDİR?
29 Mayıs 1976'da Rodos'ta doğan yazar Hakan Günday, ilköğretimini Brüksel'de tamamladı. Ankara'da Tevfik Fikret Lisesi'ni bitirdi ve daha sonra Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümü'nde üniversite eğitimine başladı. Ertesi yıl Üniversite Libre de Bruxelles'in Siyasal Bilimler bölümüne geçti. Sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdi. İlk romanı Kinyas ve Kayra'yla (2000) edebiyat çevrelerinin ilgiyle izlediği ve kendi okur kitlesini yaratan bir yazar olan Günday'ın eserleri, Doğan Kitap tarafından yayımlanmaktadır. Romanları: Kinyas ve Kayra (2000), Zargana (2002), Piç (2003), Malafa (2005), Azil (2007), Ziyan (2009), Az (2011)
(EA-ERG-Y)

14.01.2013 11:28:56 TSI

Editör: Wan Haber