Yunus Emre Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin kurucusu Yazar Faruk Dilaver, Çukurova 6. Kitap Fuarı'nda okuyucularla buluşacak.
Çukurova 6. Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını kitapseverlere açtı. Fuar kapsamında okuyucularıyla buluşacak yazarlardan biri de Yunus Emre Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin kurucusu Faruk Dilaver. Fuara altıncı kez katılmasına rağmen her yıl aynı heyecanı yaşadığını belirten Dilarver, "Yunus Emre'nin fikirlerini, kültürünü yaymayı, gelecek nesillere aktarmayı kendime görev edindim. Bu konuda daha önce çok sayıda eserlerim oldu. Hatta bazıları yabancı dillere çevrildi. Yunus Emre'nin gösterdiği sevgi, kardeşlik ve barış fikirleri doğrultusunda seminerler ve konferanslar veriyorum. Bu konudaki çalışmalarım sürekli olacak" dedi. Dilaver, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Adanalılar çok güzel insanlar. Altı yıl önce fuar ilk açıldığında bizlere kucak açtılar. Her yıl bu ilgi, sevgi ve bizlere olan şefkatleri arttı. Bu yıl da bizlere kapılarını açtılar. Adana'yı ve Adanalıları çok seviyoruz. Adana'da kitap fuarı olduğu müddetçe Yunus Emre'yi, onun sevgisini ve hoşgörüsünü anlatmaya devam edeceğiz."
Kitap fuarları ve bunun gibi etkinliklerin yazarla okurunu birleştirme açısından önem taşıdığını belirten Dilaver , "Böylesine bir etkinlikte okuyucu ile yazarın buluşması her iki taraf için de önem arz etmektedir. Okuyucu esere daha çok bağlanırken, yazar da eserinin okuyucu üzerinde ne kadar etki bıraktığını bu şekilde anlayabilir. Adanalı tüm Yunus gönüllülerini, Yunus Emre'nin fikirlerini, kültürünü seven, benimseyen, öğrenmek isteyen herkesi ve tüm kitap sevdalılarını bu fuara ve 18 Ocak Cuma günü yapacağımız söyleşiye davet ediyorum" şeklinde konuştu.
(SZP-Y)

17.01.2013 13:28:37 TSI

Editör: Wan Haber