Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden ve Şeyhülmuharririn olarak anılan Yazar Ahmet Kabaklı'nın vefatının 12. yılında Elazığ'da anılacağı belirtildi.
Kabaklı'yı anmak için, Elazığ Valiliği tarafından desteklenen ve Harput ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği (HARPUT-DER) tarafından tertip edilen panel düzenleneceği bildirildi. Fırat Üniversitesi (FÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde 12 Şubat saat 19.00'da düzenlenecek panele FÜ Yeni Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Buran, araştırmacı yazarlar İsa Kocakaplan, gazeteci yazar Servet Kabaklı ve Doç. Dr. Naci Onur'un konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.
Elazığ'ın eski yerleşim yeri Harput'ta 1924 yılında doğan Ahmet Kabaklı, 12 Şubat 2001'de vefat etti. Ahmet Kabaklı'ya, 14 Aralık 1996'da Aydınlar Ocağı ve Türkiye Yazarlar Birliği ile Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı başta olmak üzere 55 gönüllü kuruluşun desteğiyle, yazarların öncüsü, ustası anlamına gelen Şeyhülmuharririn unvanı verilmişti. Anma töreninde Ahmet Kabaklı'nın yeğeni sanatçı Esat Kabaklı'nın da bir konser vereceği bildirildi.
(EK-AKK-Y)

11.02.2013 16:04:02 TSI

Editör: Wan Haber