Okulların kapanmasının ardından başlayan yaz Kur’an kursuna çocukların gösterdiği ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Boyalar Camii İmam Hatibi Kemal Alkanlı, “23 Haziran’da başlayan yaz Kur’an kursumuzda gruplar halinde dersler veriliyor. Oluşturulan 7 tane grubumuzda yaklaşık 150 öğrencimiz ders görüyor” dedi.

Yaz Kur'an kurslarının hafta içi her gün 09.00-12.00 saatleri arasında yapıldığını ve her yaştan vatandaşın katılımına açık olduğunu ifade eden Alkanlı, kursun 22 Ağustos tarihinde sona ereceğini, ancak vatandaşların isteği doğrultusunda yılın 365 günü ders vermeye hazır olduklarını söyledi. Yaz Kur’an kursunda öğrencilere Kur'an-ı Kerim okumanın yanında dini bilgilerinde verildiğini vurgulayan Alkanlı, “Kursumuzun ilk iki dersinde öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim diğer derslerde ise Siyer, İtikat, Ahlak ve İbadetlerle ilgili dini dersler de veriliyor” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin şevkle kursa gelmelerinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Alkanlı, “Öğrencilerin sabah uykularından uyanıp buralara heyecanla ve şevkle gelmeleri ve dinini öğrenmeleri bizleri oldukça mutlu ediyor. Bu yaz Kur’an kurslarının ilimiz ve ülkemiz için verimli ve faydalı geçmesini diliyor, Cenabı Allah’tan bu güzel atmosferin kıyamete kadar sürmesini niyaz ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber