Samsun'un Atakum ilçesindeki Yayla Konak Sitesi Sakinleri Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'dan çocukların oynaması için park istediler.
Atakum ilçesini bugüne kadar 80'e yakın parkla donatarak adeta park cennetine çevirdiklerini belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Sizin orada uygun alanlar mevcut en kısa zamanda parkınızı yaparız. Biz, istenilmeden de her uygun alana park yaptık, büyük bir hızla yapmaya da devam ediyoruz. Bunlar arasında ay sonuna doğru hizmete sokacağımız Yaşam Park, gelecek yılın ilk aylarında temelini atmayı düşündüğümüz Eko Park gibi konsept parklar da bulunmaktadır. Bu konuda iyi çalışan bir ekibimiz var. İşlerini çabuk ve düzgün yapmaktalar. Birlikte baktığımız planda sizin orada yeşil alan mevcut görünüyor. Hiç merak etmeyin en kısa zamanda çalışmalara başlarız" dedi.
Göreve geldikleri günden bugüne kadar Atakum'un park, bahçe ve yeşil alan bakımından oldukça zenginleştiğini ifade eden Başkan Burma, " İnsanların biraz nefes alması, spor yapması, çocukların oyun oynaması için kullandığı alanları oluşturma konusunda oldukça başarılıyız. Hemen her hafta yeni bir parkı,yeşil alanı, spor alanını halkımızın hizmetine sunuyoruz. Ancak bunların haricinde ilçemizin adı ile anılacak, onu geleceğe taşıyacak, ününe ün katacak kent meydanları ve yeşil alanlar yapılması gerektiğine de inanıyorum. Bu nedenle biri Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu ve Askeriye'nin bulunduğu bölgede Yönetim Merkezi'nin de içinde olacağı büyük bir kent meydanı, diğeri de belediye ve kaymakamlık binalarının yanındaki alandan denize kadar uzanacak büyük yeşil alanlı meydan projelerini üretip, kamuoyu ile paylaştım. Halkın da oldukça beğenisini topladı. Bunlar bizim imkanlarımız ile yapamayacağımız, ancak kent yöneticileri ve siyasilerin de ortak çabası ile gerçekleşecek projelerdir. Atakum hatta Samsun için son derece yararlı olacağına inandığım, bizi geleceğe taşıyacak bu projelere herkesin sahip çıkmasını bekliyor ve istiyorum" diye konuştu.
(SAM-GKH-Y)

10.12.2012 17:23:47 TSI

Editör: Wan Haber