Çorum'un ilk yerel internet gazetesi olan Yayla Haber Gazetesi, 4. yılını okuyucuları ile birlikte kutluyor.
Yenilenen yüzüyle sıcak ve flaş haberleri "www.yaylahaber.com" adresinde anında sayfalarına yansıtan Yayla Haber Gazetesi, haberde objektif ve tarafsız haberciliği ön planda tutarken, yerel alanda tüm haberleri sayfalarında yayınlayarak kısa sürede halkın büyük ilgisini toplamayı başardı.
Çorum'un ilk ve tek yerel internet gazetesi olduklarını ifade eden Çorum Yayla Haber Gazetesi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş, "Çorum'da gazetecilik alanında farklı bir yayın olarak çıkmak istedik ve bu anlamda yerel internet gazeteyi kurduk. Ulusal ajanslara abone olarak ülkemizde dünyada olan haberlere yer verirken, yerel haberleri de sıcağı sıcağına okuyucularımıza yansıtıyoruz. Halkımız sıcak ve taze haber okumanın mutluluğunu yaşıyor" dedi.
Bugüne kadar haberde tarafsız ve objektif olmayı kendilerine ilke edindiklerini ifade eden Hacı Odabaş, "2008 yılında kuruluş çalışmalarına başlayan sitemiz bir yıl sonra yayın hayatına başladı. Bugün 4. yılımızı kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yasal statüsü olan ve 5 çalışanı bulunan bir gazeteyiz. Günlük 60 ila 65 haberi gazetemizde okuyucularımıza gün içerisinde ulaştırıyoruz. Çorum'un 4 yıldır adeta röntgenini çekiyoruz. İlimizde yaşanan olayları anında internet dünyasına taşıyoruz. Google'de haberlerimizin indekslenmesini sağlayarak adeta Çorum'un röntgenini çektik ve Çorumla ilgili dijital mini bir kütüphane oluşturduk. İlk ve tek yerel internet gazetesi olmanın yanı sıra Çorum'un bilgi bankası konumundayız. Yayın ilkemiz ise kimseden korkmadan olayların üzerine tarafsız ve objektif bir şekilde giderek olayları halkımıza duyurmaya çalışıyoruz. Resmi tatiller dahil günün her saati ilimizde ve dünyada gelişen olayları anında okuyucularımızla paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Odabaş, "Çorum müteşebbis ruhuyla Türkiye'ye her zaman model olmuştur. Bizde buradan yola çıkarak basın-yayın sektöründe bir ilke imza atma kararı aldık. Amacımız Çorum'da farklılıkları halkımıza yaşatmaktı. Yayla Haber'i kurarak bu amacımızı gerçekleştirdik. Çorum basını ülke genelinde önemli bir yere sahiptir. Günlük çıkan gazetelerimiz bölgelerinde yıldız durumundadır. Halkımıza sunulan güzel imkanların yanı sıra internet gazetesi olarak da daha iyi hizmet vermek amacıyla yayın hayatına başlayan gazetemiz, bundan sonra da halkımıza daha iyi hizmet vermeye devam edecektir" şeklinde konuştu.
Odabaş, 24 kişilik güçlü bir yazar kadrosuna sahip olan "www.yaylahaber.com"un haber ve köşe yazılarıyla gündeme damga vurduğunu sözlerine ekledi.
(MMY-BÖ)

16.01.2013 12:22:49 TSI

Editör: Wan Haber