Tekirdağ'da Atatürk Bulvarı üzerine karayolları tarafından 30 noktaya çizilen yaya yolu çizgileri Karadeniz fıkralarını aratmıyor. Yanlışlıkla yaya geçitlerinin birkaç metre uzağına çizilen çizgilerin bazıları kaldırıma bazıları ise tel örgülere çıkıyor.
Edinilen bilgiye göre Tekirdağ Sahil Yolu Atatürk Bulvarı bir ay önce Karayolları tarafından yeniden asfaltlanarak yol üzerine çizgiler çizildi. Atatürk Bulvarı boyunca 30 noktaya çizilen yaya yolu çizgileri vatandaşların tepkisine neden oldu. Kaldırımdan açılan yaya yolu yerine birkaç metre uzağa çizilen çizgilerin üzerinde kırmızı ışıkta bekleyen araçlar durduğu için vatandaşlar tarafından kullanılmıyor. Karadeniz fıkralarını aratmayan çizgilerin bazıları çimlere, bazıları da tel örgülerin bulunduğu duvarlara çıkıyor.
Çizgilerin yanlış çizilmesine tepki gösteren bir vatandaş, "Akıllı oldukları için bu çizgileri çizmişler. Vatandaşı düşünen yok. Sadece şekil olsun diye bunları çizmişler. Yaya geçidi başka yerde çizgileri başka yerde. Çizgileri arabaların ışıkta durduğu yerlere çizmişler. Yayaların geçtiği yerde çizgi yok. Yayaya araba vursa çizgiden geçmedi diye suçlu olacak. Hangi geçitten geçecek. Geçit yok ki." dedi.
Engelli olduğu için çizgileri kullanmakta zorluk çektiğini ifade eden bir bayan, "Yaya çizgilerini yanlış çizmişler. Oradan geçiyoruz. Ben engelliyim oradan geçemiyorum. Ben bundan şikayetçiyim. Yanlış tarafa çizgileri çizmişler." dedi.
Yanlış çizilen çizgilerin çimlere çıktığını ifade eden bir üniversite öğrencisi, "Çizgilerin yol boyunca hepsi yanlış çizilmiş. Çizgiler kaldırım üzerine çizilmiş. Yaya çizgilerini ben kullanmıyorum. Kullansam çimlere bacağım. O yüzden kullanmıyor." dedi.

07.01.2013 12:09:08 TSI

Editör: Wan Haber