Kent genelinde etkili olan kar yağışı sonrası aralıksız çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hava sıcaklığının düşmesiyle oluşabilecek buzlanmaya karşı ana arterleri, kavşakları ve yaya köprülerini düzenli olarak açıyor. Kar küreme ekipleri yaya köprülerinde 10 kişilik ekiple nöbet tutuyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaya trafiğini rahatlatmak için D-100 üzerinde bulunan yaya köprülerinde buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıyor. Kent içi yaya trafiği için önemli noktalardan olan Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Turgut Özal yaya köprülerinde kar temizleme çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapılan tuzlama çalışmalarında üç köprüde günde yaklaşık 1 ton tuz kullanılıyor.
Ekipler yayaların köprülerden rahatça yürüyerek geçebilmeleri için soğuk havanın etkili olduğu hafta sonundan bu yana ekipler önemli arterlerde kat temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor. Tuzlama çalışması vatandaşların mağdur olmaması için don olayının görüldüğü sabahın erken saatlerinden itibaren gerçekleştiriliyor. Tuzlama çalışmaları aralıklı olarak devam ediyor.
(MA-MA)

09.01.2013 12:12:55 TSI

Editör: Wan Haber