Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Yavuz, mesajında şunları kaydetti: "Geçmişte, gücünü üretim ve buna bağlı unsurlardan alan "sanayi toplumu" kavramının yerini günümüzde temel üretimin en önemli kaynağının bilgi olmasından hareketle "bilgi toplumu" almıştır. Gelişmiş ülkelerden başlayarak tüm ülkeleri etkisi altına alan bilgi toplumu, üretim ve ekonominin yeniden tanımlanmasını sağlamış ve yeni bir dünya görüşünü doğurmuştur. Günümüzde bilgi kavramıyla birlikte bilginin işlenmesi, depolanması, iletilmesi ve hizmete sunulmasını sağlayan tüm araç ve teknolojiler büyük önem kazanırken bu alanda hizmet veren insanların da değeri daha iyi anlaşılmıştır.
Gelişmiş toplumlarda ve demokrasilerde, bilgi edinme ve haber alma hakkı, evrensel insan hakları kapsamında değerlendirilmektedir. Bu hak, anayasamızda da teminat altına alınmış, basın ve haber alma hürriyetlerinin devlet tarafından sağlanacağı hükmüne yer verilmiştir. Genel olarak, bilginin iletilmesi ve paylaşılmasının insanların özgürlük ve mutluluğuna hizmet edeceği kanaati yerleşmiştir.
Tüm meslek mensupları içinde, toplumu bilgilendirmek, bilinçlendirmek, bireylerin bilgiye hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamak üzere en çok gayret gösterenler hiç kuşkusuz basın mensupları ve gazetecilerdir. Bu nedenle basın mensupları ve gazeteciler, bilgi toplumunun oluşması ve medeniyetin ilerlemesinde tüm meslek mensuplarından daha fazla emeğe sahip olan ve onurlu bir görevi yerine getiren insanlardır.
Bu duygu ve düşünceler içinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla başta ilimizin değerli gazetecileri olmak üzere tüm gazeteci ve basın mensuplarının bu özel gününü kutlar, meslek hayatlarını, her türlü haklara sahip kişiler olarak, en elverişli ortamlarda sürdürmelerini diler, saygılarımı sunarım"
(Vİ-OA-Y)

09.01.2013 17:03:42 TSI

Editör: Wan Haber