Haydarbey Mahallesi'nde bulunan Erciş Şeker Fabrikası'nın işçi yemekhanesinde yapılan 8. olağan genel kurul toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Ardından, Geçici Divan Başkanlığı'na Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök seçildi.

Yönetim ve denetim kurulu faaliyetlerinin ibra edilmesinin ardından bir konuşma yapan Yavuz Şahin, birlik ve beraberlik içersinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte arkadaşlarının hep yanında durduklarını, bundan sonra da durmaya devam edeceklerini belirterek, “Arkadaşlarımızın sorunlarını çözme noktasında hayli gayret sarf ettik. Gelecek 4 yıl içinde de birlik ve beraberlik içersinde bu fabrikanın bacasının tütmesi ve sizler için yönetimim ile birlikte hizmet edeceğiz. Rabbim bizleri sizlere karşı mahcup etmesin” dedi.
Şeker-iş Genel Başkanı İsa Gök ise, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Sendika olarak şeker sanayide çalışan tüm işçilerinin haklarını koruma mücadelesinden hiçbir zaman taviz vermediklerini de belerten Gök; “Çalışma hayatının çok sorunları var, hep birlikte yaşayıp görüyoruz. Hak arama mücadelemizde çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizin sorunları var. Dünyanın sorunları var. Bizler aynı tabaktan çeşitli siyası görüşlerle veya kimliklerle bu ülkenin vatandaşları olarak aynı çanakta yemek yemeye devam edeceğiz. Onun için biri birimizi kırmadan, dökmeden empati yaparak biri birimize baskı yapmadan tartışmamız gerekir. Bu vesile ile yapılacak 8. olağan genel kurulu toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere 111 delegeden, 102'si katıldı. 96 delegenin oyunu alan ve tek başkan adayı olarak seçimlere katılan Yavuz Şahin, ikinci kez Şeker-İş Erciş Şubesi Başkanlığına seçildi. Yapılan seçim sonucunda ise idari sekreterliğe Abdulmetin Atakul, mali sekreterliğe Abdulbaki Vural, yönetim kuruluna Kemal Çiftci, Aydın Gür, denetim kuruluna Savaş Barış, Recep Bayram, Murat Alıcı, disiplin kurulu üyeliklerine Resul Çelik, Necdet Karadağ, Abdurrahman Elçi, üst kurul delegeliğine ise Yavuz Şahin, Yusuf Özlek, Kamil Fidan, Abdullah Duman, Emrah Gök, İsmail Gürbüz, Mustafa Çağlar, Nesim Solmaz, Ramazan Polat seçildiler.

Yapılan genel kurul toplantısına Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, Şeker İş Genel Sekreteri Fevzi Şengül, Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, Elazığ Şube Başkanı Hacı Yılmaz, Erciş Şeker Fabrikası Müdürü, kurum amirleri ile çok sayıda davetli katıldı. Türkiye Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası Erciş Şubesi'nin 8. Olağan Genel Kurul toplantısı olaysız bir şekilde sona erdi.

Editör: Wan Haber