KKTC Esnaf ve Sanaatkarlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuğuoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı ziyaret etti.
Kıbrıslı heyet, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a 'Dance of Cyprus' grubu ve 'Karanlığın Gölgesi' adlı müzikal tiyatro gösterisi hakkında bilgi verdi. Kuzey Kıbrıs'ta üretilen sanat eserlerini Türkiye'de tanıtmak istediklerini belirten KKTC Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuğuoğlu, "Kıbrıs'ta yaşattığımız, ürettiğimiz sanat eserlerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bunun ilk aşamasının da İzmir'de gerçekleşecek olması bize onur verdi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a teşekkür ediyoruz" dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki gelişmelerin her yıl daha da artığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan şöyle konuştu:"İlk ayakta durma mücadeleleri verilen günlerden bu yana KKTC'nin dünyada tanınır, bilinir bir ülke olma noktasına gelmesinin coşkusunu yaşıyoruz. Her alan da olduğu gibi sanat alanında da hızla gelişen KKTC varlığıyla, gücüyle, gerçekliğiyle özdeşleşmiş yapısını dünyaya tanıtma atağına geçti. Kıbrıs'ın tanıtımına destek vermek için her zaman yavru vatanın yanındayız."
(HK)

12.02.2013 09:58:30 TSI

Editör: Wan Haber