Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.
Vatandaşlardan gelen ihbarla harekete geçen rehabilitasyon merkezine bağlı ekipler, trafik kazası sonucu ayağı kırılan 2 yavru köpeği merkeze getirerek tedavi altına aldı. 2,5 aylık yavru köpekler rehabilitasyon merkezinin adeta maskotu haline geldi. Görevliler tarafından da çok sevilen yavru köpeklere Boncuk ve Yolcu ismi verildi. Rehabilitasyon merkezinde ayaklarına kırık tedavisi uygulanan Boncuk ve Yolcu 15 gün boyunca müşahede altında tutulacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "İnsan olarak etrafımızdaki bütün canlı hayatının korunmasından sorumluyuz. Sokak hayvanları da bu canlıların başında geliyor. Bütün canlılar için son derece duyarlı bir şekilde hareket etmek ve yaşama haklarına saygı duymak zorundayız. İhbarı yapan duyarlı vatandaşlarımıza ve ekiplerimize güzel çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
12 kişilik ekiple 7 gün 24 saat çalışan Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne bağlı ekipler her türlü ihbarı anında değerlendiriyor. Gelen ihbarlar sonrası harekete geçen ekipler ilçe içerisinde sahipsiz bir şekilde dolaşan köpekleri merkeze götürerek aşılarını ve sağlık kontrollerini yaparak kayıt altına alıyor. Sahipsiz köpeklere kimlik kazandıran rehabilitasyon merkezinde yapılan bütün uygulamalar 5199 numaralı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre yapılıyor.
Rehabilitasyon merkezine yalnızca sahipsiz köpekler getirilmiyor. Herhangi bir nedenle yaralanmış hayvanlarda merkeze getirilerek tedavi altına alınıyor. Mamak Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi toplam 250 hayvan kapasitesine sahip. Son derece modern bir şekilde işletilen barınakta hayvanların üşümemesi için ısıtıcılar dahi bulunuyor. Merkezde yapılan bütün çalışmalar kameralar aracılığıyla sürekli izleniyor.
(BK-ZÖ-Y)

25.01.2013 10:28:07 TSI

Editör: Wan Haber