AK Parti Erzurum Milletvekili DR. Cengiz Yavilioğlu, "Sevgili Peygamberimiz güzel ahlakı ve örnek yaşantısıyla bizlere en güzel model olmuştur" dedi.
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, bu gecenin peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'in dünyayı şereflendirdiği gece olduğunu dile getirdi.
Dr. Yavilioğlu, Peygamber Efendimizin yeryüzüne getirdiği insan hakları, sosyal denge, eşitlik ve adalet gibi değerlere, bu zamanda dünyanın her zamankinden daha fazla muhtaç olduğuna dikkat çekti.
Dr. Yavilioğlu, yayınladığı kandil mesajında şunları söyledi: "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'nin doğumu Asrı Sadet'in müjdecisidir ve bu nedenle insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'i (S.A.V.) asrın idrakine taşımak, O'nun güzel hatırasını, içimizde, işimizde, hayatımızda, düşüncelerimizde, duygularımızda, eylemlerimizde ve evlerimizde yaşamak ve yaşatmaktır. Sevgili Peygamberimizin tebliğ ettiği İslâm dini ile dünya aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. O'na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. O'nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gecede, Mevla'nın sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden ve gönüllere umutla huzuru dolduran o yüce rahmetinden hepimizin faydalanmasını diler, bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin kandilini tebrik ediyor."
(ERZ-AT-Y)

23.01.2013 12:31:50 TSI

Editör: Wan Haber