Yatağan İlçe Trafik Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon Yatağan'daki trafik sorununa çözüm arıyor. Yaklaşık 1,5 ay önce oluşturulan komisyon ilçede trafiği olumsuz etkileyen bütün unsurları göz önüne alarak, yapılması planlanan çalışmaları kararlaştıracak.
Yatağan'daki trafik sorununun sık sık gündeme gelmesinin ardından gereken çalışmaların yapılması için kolları sıvayan yetkililer kurulan alt komisyon ile Yatağan trafiğini rahatlatmanın planlarını yapıyor. Yaklaşık 1,5 ay önce Yatağan Kaymakamlığı İlçe Trafik Komisyonu bünyesinde kurulan alt komisyonda; Yatağan Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Yatağan Belediyesi, Milli Eğitim, Şoförler Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan yetkililer yer alıyor.
Konu hakkında bilgi veren Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven amaçlarının ilçede baş gösteren trafikle ilgili bütün sorunlara çözüm yolu bulmak olduğunu belirterek; "Yatağan trafiği ile ilgili bizlere iletilen talepleri değerlendiriyoruz. Bilindiği üzere bu konuda bazı kararlara vardığımız İlçe Trafik Komisyonu mevcut. Ancak daha etkili çözüm yolları bulmak amacıyla İlçe Trafik Komisyonu'nu bünyesinde yer alan bir komisyon daha oluşturduk. Kısa süre önce oluşturduğumuz komisyonda ilgili kurumlardan görevliler etkin rol oynuyor. Hedefimiz komisyonun yaptığı çalışmalar doğrultusunda Yatağan trafiğini daha düzenli hale getirebilmek" şeklinde konuştu.
'CEZA ÇÖZÜM DEĞİL'
Komisyonun faaliyetleri hakkında bilgi aldığımız Yatağan Emniyet Müdürü Oğuz Kaan Akçal ise ilçedeki park sorununa vurgu yapıyor. Park sorununu trafik cezaları ile önleme taraftarı olmadıklarına da dile getiren Oğuz Kaan Akçal; "Oluşturulan komisyonun Yatağan trafiğini rahatlatması için önemli çalışmalar yapmasını hedefliyoruz. Bu konuda özellikle park sorunu çok önemli. Sorunun çözümünde ise yeterli otoparkların ilçe merkezine yapılması önemli rol oynuyor. Ancak tabi ki bu bizim elimizde olan bir şey değil. Bizim yapabileceğimiz bize verilen yetkiye dayanarak gerekli cezai işlemleri uygulamak ancak biz buna mümkün olduğunca az başvurmaya çalışıyoruz. Bunun içinde gerekli olan Yatağan trafiğine rahat nefes aldıracak icraatlar yapmak, amacımız da bu. Bunun yanı sıra, Yatağan'daki trafik sorununu sadece park sorunuyla da sınırlandırmak doğru değil. Komisyonun çalışma alanı içinde trafiğin sağlıklı şekilde işlemesi için gerekli olan yaya geçitleri, kasisler, öğrenci geçişleri gibi konular da yer alıyor" dedi.
(MK-SK-İK)

15.02.2013 10:51:29 TSI

Editör: Wan Haber