Yatağan ilçe merkezinde bulunan ilkokul ve ortaokulların çevresine yapılan yoğun araç parkları tepki topluyor.
Yapılan parkların okul giriş-çıkış saatlerinde tehlikeye neden olduğunu belirten servis şoförleri gerekli önlemlerin alınmasını talep ederken öğrenci velileri de konunun önemine vurgu yapıyor.
Yatağan'da eğitim veren ilk ve ortaokulların çevresine yapılan yoğun araç parkları tepki topluyor. Özellikle Atatürk ve Kıbrıs İlkokullarının çevresine yapılan araç parkalarının okul giriş çıkış saatlerinde sorun yarattığını belirten servis şoförleri gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtiyor.
Bilindiği üzere konu daha önce Yatağan Belediyesi'nin de gündemine gelmiş, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık'tan soruna çözüm bulunmasını talep eden servis şoförleri; "Özellikle Kıbrıs ve Atatürk İlkokulları çevresine yapılan yoğun araç parkları öğrenci indirip bindirmelerde sorun yaratıyor. Adı geçen sokaklara öğrenci nakli için girişlerde zorlandığımız gibi durum öğrencileri de tehlikeye atıyor. Konu hakkında yardım talep ediyoruz" şeklinde konuşmuşlar, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ise gerekli önlemlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılması planlanan ortak çalışmalarla alınacağını belirtmişti.
Gelişmelerin ardından Yatağan Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik büro ekipleri tarafından yapılan düzenli kontrollerin soruna çözüm olamaması yeni çözüm arayışlarının hayata geçirilip geçirilmeyeceği sorusunu akıllara getiriyor.
(MK-MB-İK)

15.01.2013 10:28:18 TSI

Editör: Wan Haber