Bursa'da çalıştığı tarlanın sahibinden yevmiyesini alamayan 77 yaşındaki kadın, ücretini alabilmek için çalmadık kapı bırakmadı.
Alanyurt Dağıstan Sitesi'nde kiracı olarak ikamet eden 77 yaşındaki Reyhan Atmaca, geçen yaz mevsimlik işçi olarak çalıştığı tarla sahibinden 32 günlük yevmiye ücretini alamayınca savcılığa ve Kaymakamlığa başvurdu. 20 yıldır mevsimlik işçi olarak çalıştığını belirten Atmaca, "3 ayda bir aldığım 'Yaşlılık Maaşı' dışında başka bir gelirim yok. Maaşım yetmediği için yaz aylarında mevsimlik işçi olarak çalışıyorum. Geçtiğimiz yıl yaz mevsiminde Bahattin denilen kişinin sebze tarlasında çalıştım. 800 lira alacağım var. Halen ücretimi vermedi" dedi.
Tarlada günlük çalıştığı için mevsimlik işçilere verilen üzerinde tarla sahibinin ismi yazılı 32 adet fişi gösteren Atmaca, "Benim paramı vermiyorlar. Fişlerim elimde kaldı. Parayı alsam elimde bu fişler olmazdı. Bana bir tarih vermiyor, paramı vermek için. 'Vereceğim vereceğim' diyerek başından savıyor. 1 yıldan bu yana paramı alamadım" diyerek, sıkıntısı dile getirdi.
Ayak parmaklarını göstererek, 20 yıldan bu yana ayak parmaklarındaki rahatsızlığa rağmen tarlalarda çalıştığını belirten Atmaca, "Ben çalıştığım işin hakkını vererek, yapıyorum. Ama benim hakkım olan ücreti vermiyor" şeklinde konuştu.
Yaklaşık bir yıldır ücretini alamayınca savcılığa başvurduğunu vurgulayan Atmaca, "Bir yıldır alamadığım paradan ümidi kesince, savcılığa başvurdum. Bir sonuç çıkmadı. Kaymakamlığa, emniyete başvurdum. Ama halen benim paramı vermiyor" ifadelerini kullandı.
(SB-ÖZ-Y)

31.01.2013 22:24:17 TSI

Editör: Wan Haber