Aksaray Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin bankalarda oluşturduğu güven timleri, telefonla dolandırılan yaşlı bir çifttin 140 bin TL'sini son anda kurtardı.
İki günde 14 telefonla dolandırıcılık olayının gerçekleştirildiği Aksaray'da, bankalarda görev alan güven timleri çoğu vatandaşı dolandırılmak üzereyken kurtardı. Son olayda Habip ve Hatice Okyay isimli yaşlı çifti dolandırmak isteyen telefon dolandırıcıları amacına ulaşamadı. Telefonla Okyay çiftçini arayarak kimliğinin PKK eline geçtiğini ve biran önce hesabındaki paranın başka bir hesaba aktarılması gerektiğini söyleyerek kandıran dolandırıcılar, Okyay çiftini bankaya yönlendirdi. Neye uğradığını şaşıran yaşlı çift bankaya giderek hesaplarındaki parayı çekip dolandırıcıların verdiği hesaba yatırmak istedi. Bu sırada bankada bulunan güven timleri tüm vatandaşları uyarırken, yaşlı çifttin durumu anlatması üzerine 140 bin TL'nin aktarılmasını durdurdu.
Okyay çifti yıllardır biriktirdikleri 140 bin lirayı dolandırılmak üzereyken kurtaran emniyet yetkililerine teşekkür etmek için Aksaray İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin'i makamında ziyaret etti. Ziyarette başından geçen olayı da anlatan Habip Okyay, parayı yatırmak üzereyken güven timleri tarafından müdahale edildiğini ve parasının kurtarıldığını söyledi. Yaşadığı olayı başından sonuna anlatan Okyay, Emniyet Müdürüne teşekkür etti.
Konuyla ilgili bilgiler veren Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ise, Aksaray'da her alanda başarı ile çalıştıklarını belirterek, bu telefonla dolandırıcılık olayında başarılı olamadıklarını söyledi. Bununla ilgili son olarak güven timleri oluşturduklarını ve banka banka gezdiklerini söyleyen Emniyet Müdürü Şahin, güven timleri sayesinde birçok vatandaşı dolandırılmaktan kurtardıklarını, ancak kurtaramadıklarının da olduğunu söyledi. Şahin, "1 senedir ben Aksaray'da uğraşıyorum, bu konuda başarısızım, başarılı olamadım. Birçok konuda çok güzel polislik hizmetleri veriyoruz. Ama bu konuda başarılı olamadım. Onu itiraf ediyorum. Telefon dolandırıcılığı olayı Aksaray'da giderek artıyor. Biz bunun için arkadaşlarımızı sıkı sıkı takip ediyoruz. Devlet, asker, polis, vali, vali yardımcısı sizden telefonla para istemez. Bununla ilgili bankamatiklere ve birçok yere uyarılar yapıştırdık. 3 gün içerisinde 50 bin liradan fazla para gitti. Bu yaşlı çiftimiz de 140 bin lira gibi bir miktarı son anda güven timlerimiz sayesinde kurtardık. Bunun gibi birçok mağduru kurtarıyoruz ama kurtaramadığımız da oluyor. Şehrin önde gelen isimleri dahil olmak üzere birçok insan maalesef aynı konuda kandırılıyor, para havale ediyorlar. Bazen buna da çeşitli önlemler alıyorlar. Daha teknik çalışıyorlar. Bir adım daha ileride çalışıyorlar. 155'e bir ihbar geliyor örneğin; dolandıracakları şahsın evinin önüne şu mahallede aile içi kavga var acil ekip gönderin diyorlar. Biz de hemen gönderiyoruz. Bu arada dolandırıcılar tekrar mağduru arayarak ekiplerimiz geldi. Sizi koruyorlar, hemen parayı gönderin diyor. Lütfen vatandaşlarımız bunlara inanmasın. Üniformalı polis bile gelse kesinlikle para vermesinler. Devletin polisi asla böyle bir şey yapmaz ki, yetkimizde yok" dedi.
(YC-FM-ÖZ-Y)

23.01.2013 16:47:31 TSI

Editör: Wan Haber