Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaşlıların maaşlarını tehditle ellerinden alan bir şebekeyi çökertti.
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, kimsesiz ve yalnız yaşayan yaşlı vatandaşların emekli maaşlarını korkutarak ve kandırarak ellerinden alan, kredi çektirerek borçlandıran bir şebekeyi belirledi. Yapılan çalışmalarda, Yenimahalle ilçesi Memlik Mahallesi'ndeki elektrik ve suyu olmayan bir gecekonduda yalnız yaşayan 82 yaşındaki Ayperi Togay isimli yaşlı kadının babasından kalan ve kendisine ait bin 500 TL emekli maaşının yaklaşık 2 yıldır her ay şüpheliler tarafından tehditle ve yaşlılığından istifadeyle kandırılarak elinden alındığı tespit edildi. Şüphelilerin her ay başında mağdurenin evine otomobille gelerek yaşlı kadını tehditle araca bindirdikleri ve her ay değişik banka şubelerine götürerek maaşını çektirdikten sonra kendisine 30-40TL vererek kalanını aldıkları ve mağdureyi evine gönderdikleri, mağdurenin korkudan kimseye bir şey söyleyemediği kendisinin açlık ve sefalet içerisinde yaşadığı belirlendi.
Adli birimlerden alınan iznin ardından jandarma ekipleri bir operasyon düzenlendi. Yaşlı kadının evine gelen bir otomobil ile Yenimahalle ilçesi İvedik Caddesi'nde bulunan bir banka şubesine götürerek emekli maaşını çektirdikten sonra elinden alan İ.Y, H.Ş. ve İ.Ç. isimli şüpheliler yapılan operasyon sonucunda suçüstü yakalandı. Yakalanan şüphelilerin itirafları ve yapılan araştırmalar sonucunda M.K. ve İ.Ç. isimli şüpheliler de yakalanarak toplam 5 şahıs gözaltına alındı. Şüphelilerin mağdureye farklı zamanlarda 22 bin TL kredi çektirerek elinden aldıkları ve borçlandırdıkları anlaşıldı. Aynı şekilde mağdur edilen başka vatandaşların tespit edilmesi çalışmalarına devam edildiği bildirildi. Yakalanan şüpheliler sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklanarak Sincan Kapalı Cezaevine konuldu.
Mağdure Ayperi Togay ise Ankara İl Jandarma Komutanlığı Kadın ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından evinden alınarak sağlık muayenesinden geçirilerek acil ihtiyaçları karşılandı.
(BC-ÖZ-Y)

04.12.2012 17:52:34 TSI

Editör: Wan Haber