Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Erdoğan, Niğde'de evinin damından düşerek ağır yaralanan bir kişinin hastaneye sevki esnasında sedyeden düşürülmesi sonucu hayatını kaybettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "112 ekibi olay yerine ulaştığında hastanın kalbinin durduğunu ve hayatını kaybettiği tespit edildi" dedi.
Erdoğan, yaptığı açıklamada, dün bazı basın yayın organları tarafından "Damdan düştü ölmedi, sedyeden düştü öldü" başlığıyla verilen haberin doğru olmadığını, hastanın olay yerinde hayatını kaybettiğini söyledi. Dr. Ali Rıza Erdoğan, "112 ekibi, olay yerine ulaştığında hastanın kalbinin durduğunu ve hayatını kaybettiğini tespit etti. Kayıtlarımızda da mevcut. Ancak bizim her hastaya 30-45 dakika arasında kalp masajı yapma ve solunum desteği sağlama zorunluluğumuz var. Bu nedenle sağlık ekibimiz olay yerinden hastaneye gelinceye kadar hastayı hayata döndürmek için kalp masajı yapıyor. Hasta hastaneye getirildiğinde ise talihsiz bir kaza yaşanıyor. Sedyenin ayağı açılmadığı için baş tarafı yere düşüyor ama hastanın altı travma tahtası ile destekli olduğu için yere düştüğünde hastanın başı yere temas etmiyor. Sedye ile travma tahtası temas ediyor. Arkadaşlar hızlı bir şekilde hastayı kaldırıp servise alıyorlar. Acil serviste de müdahale devam ediyor ancak hasta tüm çabalara rağmen hayata döndürülemiyor."
Hastanın sedyeden düşmesinin savunulacak bir şey olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Personelimizin bir eksiği, hatası var. Onunla ilgili bir soruşturma başlattık. Sonucuna göre de gerekli işlemler uygulanacaktır" dedi.
Sağlık Bakanlığı da Niğde'de evinin damından düşerek ağır yaralanan bir kişinin hastaneye sevki esnasında, 112 ambulansının sedyesinden düşürülerek hayatını kaybettiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.
(YE-AÖ-GS-Y)

15.01.2013 14:55:32 TSI

Editör: Wan Haber