Akyazı Belediye başkanı Yaşar Yazıcı'dan öğrencileri eğitime daha da teşvik eden bilgi sınavları başlıyor.
Özellikle eğitim ve öğretim alanında yaptığı destekler ve verdiği mücadeleler ile büyük takdir toplayan Akyazı Belediye başkanı Yaşar Yazıcı öğrencileri eğitime daha da teşvik etmek amacıyla ilçe genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda Şubat Ayı içerisinde 6,7,10. ve 11 sınıflara Mart ayında ise sadece 12 sınıflara büyük sürpriz ödüllü, öğrencileri adeta şaşırtacak mükafatları olan bilgi sınavları Akyazı belediyesi Bilgi ve Kültür Evi bünyesinde düzenleyecek.
Şubat ayı içinde 6,7,10 ve 11 inci sınıflara ilçe genelinde tüm okullarda, öğrencilerin bilgilerini sınayıcı bir sınav, sınav sonunda ise dereceye giren öğrencilere hediyeler verilecek ve Mart ayında düzenlenecek sınavda öğrencileri YGS'ye hazırlık sınavları beklerken bu sınavda başarılı olarak yüksek puan alan öğrenciler ise sürpriz ödüllerle başkan yazıcı tarafından ödüllendirilecek.
Geçtiğimiz yıllarda da benzer sınavlar yaparak öğrencileri sevindiren ve eğitime daha da teşvik eden Başkan Yazıcı konu ile ilgili olarak; "Öğretmenlerimizin öğrencileri ile üzerinde bilgi birikimini ölçme isteği öğrencilerimizin ise kendilerini değerlendirme taleplerine benimde eğitim ve öğretime olan aşkım eklenince Akyazı'ya bağlı tüm ilk ve orta dereceli okullarda bu sınavları yapma kararı aldım. Amacım burada eğitimli, kültürlü değerli bireyler belki de geleceğin cumhurbaşkanlarını, başbakanlarını, milletvekillerini, Doktorlarını, Avukatlarını, kısacası övüneceğimiz kendisiyle gurur duyacağımız bireyler yetiştirmektir. Eğitime destek vermek ve eğitimin ilerlemesi konusunda ne gerekiyorsa yapacağımız daha önceden söyledim yine tekrar ediyorum tüm öğretmen ve öğrencilere yardıma daima hazırım" dedi.
(AY-RKO)

15.01.2013 16:31:58 TSI

Editör: Wan Haber