Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kurucu Başkanı Prof. Dr. Yaşar Sevim, ölümünün dördüncü yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
Prof. Dr. Yaşar Sevim için Ankara'daki Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine Yaşar Sevim'in eşi Mahire, kızı Olga ile oğlu Tolga başta olmak üzere, Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri, Yenimahalle Belediyesi Hentbol Spor Kulübü, Mersin Hentbol Spor Kulübü oyuncuları ile hentbol camiasının önemli isimleri katıldı. Anma törenine THF Başkanı Bilal Eyüboğlu'nun katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı.
2009 yılında Gazi Üniversitesi Spor Salonu'nda spor yaparken kalp krizi geçirerek vefat eden Türk sporunun duayenlerinden Prof. Dr. Yaşar Sevim'i ölüm yıl dönümünde sevenleri ve yakınları yalnız bırakmadı. Merhum Yaşar Sevim'in oğlu Tolga Sevim, babasının ölümünden üç yıl geçmesine rağmen gösterilen duyarlılık için törene katılanlara teşekkür etti.
1976 yılında Türkiye Hentbol Federasyonu'nu kuran ve 1986 yılına kadar da Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü görevini yürüten Yaşar Sevim'in ölümünün üçüncü yıl dönümünde yapılan anma töreninin ardından ise Gazi Mahallesi Küba Camii'nde mevlit okutuldu.
(SU-BH-S)

09.02.2013 12:10:24 TSI

Editör: Wan Haber