Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türk güreşinin unutulmaz ismi Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Yaşar Doğu'nun 52. ölüm yıl dönümü münasebetiyle 12 Ocak 2013 Cumartesi günü saat 10.00'da Kavak'ta anma programı düzenleyecek.
Çok sayıda kişinin davet edildiği anma programına Samsun Valisi Sayın Hüseyin Aksoy'un da katılacağı belirtildi. Saat 10.00'da yapılacak anma töreninin ardından saat 10.30'da Samsun ve Tokat Güreş Eğitim Merkezlerinin katıldığı müsabakalar yapılacak ve ardından derece alanlara ödülleri takdim edilecek.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt programla ilgili yaptığı açıklamada Yaşar Doğu'nun dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir sporcu olduğunu belirterek, "Elde ettiği Dünya, Olimpiyat ve Avrupa dereceleri ile ülkemizi başarı ile temsil eden, adına uluslararası turnuvalar düzenlenen, girmiş olduğu 47 müsabaka'nın 46'sını kazanan, ata sporumuz güreşte adımızı dünyaya duyuran, şanlı bayrağımızı gönderde dalgalandıran, İstiklal Marşımızı uluslararası müsabakaların yapıldığı salonlarda dinleten, milli kahramanımız Yaşar Doğu'yu 52. ölüm yıl dönümünde anmak için Kavak'ta bir araya geliyoruz. Güreşe ilgi duyan tüm Samsunluları Kavak'ta yapılacak olan anma programımıza bekliyoruz" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

08.01.2013 15:49:25 TSI

Editör: Wan Haber