AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, yasa dışı dinlemelerle ilgili kurulacak komisyonun, ipin ucu nereye giderse gitsin, esaslı bir araştırma yapacağını söyledi.
TBMM Genel Kurulu'nda yasa dışı dinlemelerle ilgili araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerin görüşülmesine devam edilirken, Meclis'te gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Aydın, son günlerde, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, çalışma ofisinin dinlendiğini açıklaması ile bu konunun gündeme oturduğunu hatırlattı. Bu anlamda daha önce yasal düzenlemeler yapıldığını ve yasa dışı dinlemelerin cezalarının artırıldığını hatırlatan Aydın, "Buna rağmen hala yasa dışı dinlemeler var mı, bunlar hangi aygıtlarla yapılıyor, nasıl imal ediliyor, alınması gereken yasal, idari ve istihbari tedbirler var mı, bunların araştırılması noktasında komisyonun 4 aylık bir çalışması olacak" diye konuştu.
Komisyonda haberleşme özgürlüğünü, aile hayatının gizliliğini ihlal eden bütün hususların ele alınacağını dile getiren Aydın, kapsamının oldukça geniş olacağını bildirdi. Aydın şöyle konuştu:
"İpin ucu nereye giderse gitsin, kime dokunursa dokunsun, Araştırma Komisyonu detaylıca, esaslı bir çalışma yapacak. Teknoloji, istifade edilmesi gereken güzel bir nimet ama teknolojik gelişmeler beraberinde ciddi tehditleri de barındırıyor."
Aydın, komisyonda mağdurların da dinlenebileceğini ifade etti.
(ZÇ-YHY-Y)

22.01.2013 19:34:33 TSI

Editör: Wan Haber