Kilis Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Ekrem Çetin ÇATOM işbirliğinde yürütülmeye başlanan "Yas Tutmayı Bırak Takı Tasarım Yap" projesi Kalkınma Bakanlığı SODES kapsamında kabul edildiği bildirildi.
Ekrem Çetin ÇATOM Müdiresi Nigar Gelebek, "Yas Tutmayı Bırak Takı Tasarım Yap" projesi kapsamında şehit anneleri el sanatları kurs programından ve yine proje kapsamında oluşturulan spor odasından faydalandığını belirterek, "Ayrıca proje süresince, sosyal hayatta sağlıklı iletişim kurmak. Aile içi şiddet, kadın hakları, sosyal yaşama katılım ve birlikte yaşama bilincini güçlendirme konulu 40 oturumluk bilgilendirici eğitim seminerinde faydalanacaklardır. Dünya ülkelerinin ortak sorunu olan terör, ülkemizde de en ciddi ve çözümlenmesi gereken problemler arasında yer almaktadır. 30 yılı aşkın bir süreden beri devam eden terör olayları toplumumuzda iyileşmeyen yaralar açmıştır.
Büyük bir sevinç, gururla adeta bir düğün şöleni içinde vatani görevini yapmak üzere yolladığı biricik evladının, eşinin veya kardeşinin teskere günlerini sayarken, bayrağa sarılı cansız bedeni ile karşılaşmasının şokunu yaşayan aileler; psikolojileri bozulduğu gibi büyük sarsıntı geçirmişlerdir.
Dindirilmeyen bir acı, ev ortamında hep aynı duygularla sosyal ortamdan uzak, içine kapanık bir hayat yaşamaları aileleri daha da yalnızlaştırmış ve acılarını arttırmıştır. Proje kapsamında, vatan uğruna aile bireyini kaybetmenin acısını ve hüznünü yaşayan şehit annelerini motive etmek suretiyle, ihtiyaç duydukları sosyal faaliyetlerden yararlanmaları sağlamaya çalışılmaktadır. Şehitlerimiz ve Gazilerimizle gurur duyan bir millet olarak onların anısına ailelerine sahip çıkmak tüm bireylerin öncelikleri arasında olmalıdır."
(MAD-MAD-Y)

07.01.2013 17:38:49 TSI

Editör: Wan Haber