Türkiye'nin en büyük yelken organizasyonlarından biri olan Yarıyıl Yelken Kupası Yarışları, Bodrum'un Yalıkavak Beldesi'ndeki Tilkicik Koyu'nda başladı.
Ülke genelindeki tüm sporcular için düzenlenen Yarıyıl Yelken Kupası Yarışları'na 30 ilden yaklaşık 400 sporcu, 80 hakem ve 40 antrenör katıldı. Yarışlar 28 Ocak-01 Şubat tarihleri arasında Optimist, Laser 4.7, Laser Standart, Laser Radial sınıflarında yapılacak. Ayrıca Finn, 470, 420, Rs:x, Techno 293 ve Raceboard sınıflarında ise 02 Şubat-06 Şubat tarihleri arasında yarışlar düzenlenecek.
Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, kış aylarında düzenlenen yelken sporlarının turizme çok büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Yalıkavak Belediyesi olarak biz hep bu gibi organizasyonların içerisindeyiz. Baştan beri vardık bu hizmetin içinde bir dönem ara verdik ama yeniden başlamış durumdayız. Ben burada hem federasyon yetkililerine, katılan sporculara ve hocalarına teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir yarış sergilenir şimdiden herkese başarılar diliyorum" dedi.

MİLLİ TAKIMIN TABANI YARIYIL KUPASINDA BELİRLENECEK
Türkiye Yelken Federasyon Başkanı Ahmet Gençtürk, Yalıkavak Belediyesi'ne katkılarından dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek, "Optimiste ve Laser'da milli takımımızın tabanını bu yarışlarda seçeceğiz. Bundan sonraki yarışlarda veri oluşturacak bize. 23 Nisan'da yapacağımız yarışların kontenjanını da buradan seçeceğiz. Akdeniz yarışlarında ise 470 ve Laser sınıfında yarışlar düzenlenecek " diye konuştu.
Rüzgarın çıkması ile birlikte yerlerini alan 315 yarışçı Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan'ın start sirenini çalması ile birlikte yarışlara başladı. Aynı anda start çizgisinden çıkış yapan yelkenciler oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Kıyasıya bir mücadele veren yelkenciler, rüzgarın ters esmesi ile birlikte zaman zaman zor anlar yaşadı.
Öte yandan Optimist ve Laser sınıfları için 29 Ocak Salı günü ilk start verilecek ve yarışlar 01 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek. Finn, 470, 420, Rs:X, Techno 293 ve Raceboard sınıfları için 03 Şubat Pazar günü yarışlar start alacak. 06 Şubat Çarşamba günü ise yarışların bitmesi ve ödül törenlerinin gerçekleşmesi ile Yarıyıl Kupası sona erecek.
(EA-MB-BH-EYB-S)

29.01.2013 16:25:58 TSI

Editör: Wan Haber