Yaklaşık dört yıl önce tutuklu ve hükümlülerin Mahmutlar beldesindeki L Tipi Cezaevi'ne nakledilmesiyle atıl duruma gelen Manavgat Ceza ve Tutukevi, anaokulu yapılmak üzere yıkıldı. 1960'lı yıllarda 2 bin 600 metrekare alan üzerine 24 kişi kapasiteli inşa edilen Manavgat Ceza ve Tutukevi, yarım asır sonra minik öğrencilerin eğitim göreceği 8 derslikli anaokuluna dönüşecek.

HURDACILAR AKIN ETTİ
Manavgat Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkım sırasında hurdacılar geldi. Hurdacıların, yıkılan binalarda demir ve tahta başta olmak üzere işe yarar ne bulursa topladıkları görüldü.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Yayla Mahallesi 189 ada 4 parsel üzerinde bulunan mülkiyeti Hazine'ye ait, Milli Eğitime tahsisli Manavgat Ceza ve Tutukevi'nin yıkılmasıyla mahalle sakinlerinin şikayetlerinin son bulacağını söyledi. Manavgat Kaymakamı Bulgurlu, Manavgat Milli Emlak Müdürlüğü'nden alınan görüş doğrultusunda öncelikle, Side Müze Müdürlüğü'ne cezaevi eski binasının yerine yapılacak anaokulu binası için mevcut binanın yıkılmasına mani bir durumun bulunup bulunmadığına ilişkin inceleme yapılması istenildiğini belirtti.
Müze Müdürlüğü'nce ilgili yere ait taşınır taşınmaz ve korunması gerekli kültür varlığına rastlanılmadığı raporu doğrultusunda, Manavgat İnşaat Mühendisleri Odası Temsilciliği tarafından hazırlanan bilirkişi raporu sonucuna göre yıkım maliyetinin enkaz maliyetinden yüksek olduğunun anlaşıldığını belirten Osman Bulgurlu, "Yıkım çalışmaları başlatılmıştır. Manavgat Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte olan yıkımın tamamlanmasının ardından cezaevinin arsası üzerine İl Özel İdaresi tarafından anaokulu yapılacaktır. 8 derslikli inşa edilecek olan ve bölgede büyük bir rahatlık sağlayacak anaokulu ihale aşamasındadır."
(AK-SK-HO-Y)

29.01.2013 15:27:51 TSI

Editör: Wan Haber