Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray ile Beşiktaş RMK Marine arasında oynanan erteleme maçını sarı-kırmızılı ekip, 76-63 kazandı.
Ahmet Cömert Spor Salonu'nda 9 Aralık 2012'de yapılan ancak taraftarlar arasında yaşanan olaylar nedeniyle 14. dakika içinde ertelenmek zorunda kalınan Galatasaray-Beşiktaş RMK Marine karşılaşmasının devamı, yine aynı salonda oynandı. Olaylar öncesi mücadelenin ilk çeyreğini 22-21 geride kapatan Galatasaray, 14. dakikadan itibaren 31-26 üstün durumda başladığı maçın devresini 40-36 önde tamamladı. Karşılaşmanın 3. çeyreğini 56-43 üstün geçen Galatasaray karşısında Beşiktaş, 36. dakika içinde farkı 6 sayıya (62-56) indirdi ancak sarı-kırmızılı ekip, son bölümde hata yapmadı ve karşılaşmayı 13 sayı farkla 76-63 kazandı.
Maç öncesi iki takım oyuncuları, "Gelin spor yapalım tek galibi dostluk olsun" yazılı pankartla sahaya çıktı. Maça sadece Galatasaraylı taraftarlar alınırken, sarı-kırmızılılar, "Sporda şiddet istemiyoruz" şeklinde tezahürat yaptı. Taraftarlar, iki takım oyuncularını birlikte tribüne çağırdı. Karşılaşma sırasında salon içi ve dışında geniş güvenlik önlemleri alındı.
Mücadele sonrasında açıklamalarda bulunan Beşiktaş RMK Marine Antrenörü Tacettin Çıpa, ilk maçta yaşanan olayların tekrarlanmaması adına mutlu olduğunu söyleyerek, "Takımım adına maç için söyleyeceğim şey, böyle güzel bir atmosferde Beşiktaş taraftarının yanımızda olmasını bizim arkamızda olmasını istiyorduk. Maalesef kısmet değilmiş. Burada ki atmosferin aynısını rövanş maçında taraftarımızın sağlayacağını ve bize destek vereceğinden eminim. Bizde rövanşta Galatasaray'ı yenerek Beşiktaş taraftarına güzel bir hediye vermek istiyoruz" dedi.
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu, olaylı ilk maçın çok tatsız olduğunu vurgulayarak, "Galatasaray taraftarına teşekkür etmek istiyorum. Biz 7 senedir Bu mücadeleleri yapıyoruz. İzlerseniz eğer, iki takımın hep el ele birbirine gittiği görürüz. Bunları herkes hatırlayacaktır. Belki de o olaylara milat olsun dedik. Gerçekten de milat oldu. Galatasaray'ın, Beşiktaşlı taraftarları çiçeklerle karşılaması, güzel, ılımlı ve iyi niyetli şeylerin verilmesi gerçekten önemliydi. Öncelikle onlara teşekkür ediyorum. Beşiktaş takımına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'ne Beşiktaş'ın öncülük yaptığına dikkat çeken İncesu, "Beşiktaş'ın önderlik yaptığı tekerlekli basketbol takımlarına, daha sonra Galatasaray 100. yılında takım kuruldu. 2000 senelerinde bu kadar seyircinin ve medyanın bu maçları izleyeceği hayaldi. İki kardeş kulubün desteğiyle bu sporu herkes bilmeye başladı. En sonunda da yaşanan o gergin olaylar yüzünden bu sporu herkes bilmeye başladı, dikkat çekti. Keşke öyle çekmeseydik herkesin dikkatini ve burada kameralar olmasaydı. Çok ciddi söylüyorum. Biz başarılarımızla göz önünde olmalıydık. Daha çok maç oynayacağız Beşiktaş'la. İki taraftarın bir arada maç izleyeceği ve alkışlayacağı maçlar izleyeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.
(BÇ-BÇ-S)

16.01.2013 19:42:37 TSI

Editör: Wan Haber