Adana'da tartıştığı eşini 27 bıçak darbesiyle öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapse mahkum edilen ancak, eşinin hakaret içeren sözleri ve iyi hali nedeni ile kocanın cezasını 13 yıla indiren mahkemenin kararını Yargıtay, haksız tahrik oluşturmayacağı ve eksik ceza tayini gerekçesiyle bozdu.
23 Ağustos 2010'da merkez Seyhan ilçesindeki Gülbahçesi Mahallesi'nde Musa T., arasında tartışma çıktığı eşini 27 bıçak darbesiyle öldürmüştü.
Tartıştığı gayri resmi nikahlı eşini 27 bıçak darbesiyle öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapse mahkum edilen ancak, eşinin hakaret içeren sözleri ve iyi hali nedeni ile kocanın cezasını 13 yıla indiren mahkemenin kararını Yargıtay, haksız tahrik oluşturmayacağı ve eksik ceza tayini gerekçesiyle bozdu.
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tutuklu sanık Musa T., gayri resmi eşini yemek sırasında ayranı döken 6 yaşındaki kızı M.T.'ye 'O... çocuğu, ailen gibi şerefsizsin' demesi üzerine sinirlendiğini söylemiş, "Kendimi kaybetmiştim. Mutfaktan aldığım bıçakla eşimi bıçakladım. 7 bıçak darbesinden sonrasını hatırlamıyorum. Daha önce de aramızda tartışmalar oluyordu. Olay sırasında baldızım N.T ile kızım M.T. oradaydı" demişti.
Kızı damadı tarafından öldürülen Hüseyin T., " 6-7 yıllık evlilik süresi içinde kızama sürekli şiddet uyguluyordu. Bu yüzden kızım evini terk edip yanıma gelmişti. Araya giren büyüklerin hatırı için evine geri gönderdim. Çalışmadığı için maddi ve manevi destek oluyordum. Torunumun anlattığını göre, 'Anneni öldüreceğim' diyormuş. Asılmasını istiyorum" diye konuşmuştu.
Ablasının vahşi şekilde öldürülüşünü gören 8 yaşındaki ilköğretim öğrencisi N.T. de ilk duruşmada tanık olarak dinlenmişti. N.T. ablasının yemek sırasında ayranı döken kızı M.T.'ye 'O çocuğu' dediğini belirtmiş, "Eniştem önce ablamın boğazını sıktı. Sonra bıçağı karnına sapladı. Yardım istemek için dışarı çıktım. Döndüğümde hala ablamı bıçaklıyordu. Ablam 'İmdat' diye bağırıyordu. Boynunu bıçak ile kesti" şeklinde ifade vermişti.
(YSF-ÖZ-Y)

05.02.2013 12:46:01 TSI

Editör: Wan Haber