Büro Hak-Sen'e bağlı yargı çalışanları, serbest ulaşım kartlarının iptalini çıplak ayakla yürüyerek protesto etti.
Adalet Bakanlığı önünde toplanan Büro Hak-Sen üyesi yargı çalışanları, ayakkabılarını çıkararak altına "Adalet yaya kaldı" yazdılar. "Yargıda adalet, adalette sefalet", "Fazla çalışma hakkımız, söke söke alırız" sloganları atan grup adına Haksen ve Büro Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi bir açıklama yaptı. Çivi, ülkede yargıda adaleti sadece hakim ve savcılardan ibaret gören bir anlayışın hakim olduğunu vurgulayarak, bunun da yargıda adaletsizlik oluşturduğunu kaydetti. Yargı çalışanlarının serbest ulaşım kartlarının iptal edildiğini ifade eden Çivi, fazla çalışma haklarının da iptal edilerek 400 TL gelirlerinin ellerinden alındığını söyledi. Yargı çalışanlarının gayri sıhhi koşullarda çalıştığını ifade eden Çivi, "Yargı yöneticileri yargı çalışanlarını inim inim inletiyor" dedi.
Yargı çalışanlarının haklarının iptal edilmesinin hukuki ve yasal gerekçesinin olmadığını kaydeden Çivi, "Adaleti mahkemeye vermek zorunda kalacağız. Hakimleri hakimlere şikayet edeceğiz" diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından serbest ulaşım kartlarının iptal edilmesini protesto eden yargı çalışanları, bir süre çıplak ayakla yürüdükten sonra eylemi sona erdirdi.
(BC-CC-Y)

09.01.2013 14:26:27 TSI

Editör: Wan Haber